Utazás lelked ismeretlen, felfedezetlen országába

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

Kurt Tepperwein Illúziók nélkül (Édesvíz Kiadó, 2008) című könyvében tudat-iskolájába hív meg minket. Egy olyan állapotot ír le, amelyben összhangban lehetünk saját lényünkkel, és azt az életet élhetjük, ami miatt itt vagyunk a földön. 

Ítélkezés

Az ítélkezés az ítélkezőről szól, és nem arról, akiről ítélkeznek.

Az ítéletek csak a megfigyelőben léteznek. Saját magadról mondasz negatív ítéletet, amikor negatívan ítélkezel valaki felett. Ha megszabadulsz az ítélettől, felszabadul a hozzá kötődő figyelmed.


Mindenki más, és mégis egyforma – a matematikus-pszichológus így gondolja


Ítélkezés közben csak szétaprózod az energiádat, szabad figyelem nélkül áldozattá válsz, teremtővé nem. Fontos, hogy olyannak fogadd el a világot, amilyen.

Miután az ítélkezéssel felhagysz, olyannak fogadod el a világot, amilyen.

Gyógyító krízisek

Néha csak egy krízis képes változást és fejlődést hozni az életünkbe.

A krízis segítségével kinyílik egy ajtó, amin keresztül elhagyhatod eddigi életmódodat és tudatodat anélkül, hogy valaha visszatérnél.

Egy krízis akkor következik be, amikor kinövünk egy adott életmódból vagy egy régi mintából, de még ragaszkodunk hozzá, mert megszoktuk.

Gyakran egy testi krízis (betegség, baleset, túlsúly, függőség) indít el minket az úton.

Máskor szellemi síkon kezdődik el a változás, például ha a kíváncsiság hajt valakit, és könyveket kezd el olvasni, beiratkozik egy tanfolyamra, vagy csatlakozik egy közösséghez.

Van, aki korán meghal valamilyen súlyos testi szenvedést követően, vagy megreked az úton, mert hagyja, hogy az egója szükségletei vezessék. Kudarcként fogja fel az életét, és nem megy tovább.