Unod már a telet? 5 tipp, amivel tavaszias hangulatba hozhatod magad

Balatoni Dóra
Írta: ,
Unod már a telet? 5 tipp, amivel tavaszias hangulatba hozhatod magad

Kép forrása: AnnTamila/Depositphotos

Őszinte leszek: nagyon nem szeretem a telet. Ha bárki megszól emiatt, rendre azzal védekezem, hogy nyáron születtem, sajnálom, ez biztosan a génjeimben van. Képtelen vagyok hozzászokni, hogy délután 4-kor már besötétedik és hogy 3-4 réteg ruhát is magamra kell vegyek, hogy ne fázzam.

Az idei telet különösen nehezen viselem, gyakran napokig nem láttuk a napot, csak szürkeség volt mindenütt, a kemény mínuszokról pedig ne is beszéljünk. Ilyenkor, hogy átvészeljem ezt a kibírhatatlannak tűnő időszakot, bevetem a saját kis módszereimet. Bár ettől sajnos nem köszönt be hamarabb a tavasz, valamivel azért könnyebben telik a várakozás.

Visszaszámlálás indul! Kép forrása: ftd.com

Évről évre alig várom, hogy eljöjjön a bűvös nap: január 15. Hogy miért? Nem, senkinek nincs akkor születésnapja a családban és évfordulót sem ünneplek, mégis ez az a nap, amikor már kijelenthetjük, túl vagyunk a tél felén!

A nyár szerelmeseként megváltóként tekintek e napra és megkönnyebbülök, hogy a nehezén már túl vagyunk: közelebb vagyunk az idei nyárhoz, mint a tavalyihoz! Február környékén már érdemes elindítani a visszaszámlálást, felírni a naptárba, hány nap van még hátra tavaszig vagy készíthetünk magunknak egy tavaszváró kalendáriumot is, minden nap megjutalmazhatjuk magunkat egy szelet csokival! Így garantáltan jobban telik a várakozás.

Varázsolj tavaszt a szobádba! Kép forrása: fotovincek/Depositphotos

Van egy olyan tavaszváró tevékenységem, amit még az óvodában tanultam és azóta is évről évre mindig bevetem.

Egy vázára van hozzá szükség és néhány, rügyezésre kész gallyra.

Menj ki a kertbe vagy hozz az erdőből néhány ágacskát és tedd vízbe őket. Nem kell rá sokat várnod és az ágak hamarosan kivirágoznak!

Én többnyire cseresznye- és szilvafaágat gyűjtök, ezeket könnyen „be lehet csapni” és a víztől gyorsan hajtásnak indulnak. Hetekig friss, tavaszi hangulatot csempészhetsz vele a szobádba.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!