Üldözési mániád van? Íme 4 hasznos tipp a leküzdésére

Berényi Nóri
Írta: ,

Fontos, hogy az elején tisztázzuk, üldözési mánia alatt most nem konkrétan arra gondolunk, mikor valaki szó szerint a nyomodban van és úgy érzed, hogy követnek, hanem azokra a helyzetekre, amikor azt gondolod, hogy mindenki rólad suttog és állandóan te vagy az emberek céltáblája... Ez rengeteg energiát felemészt, ráadásul az esetek többségében feleslegesen. Íme néhány tanács, amivel elkerülheted ezt a rossz szokást!

Lehet, hogy furcsán hangzik, de az üldözési mánia legtöbbször az önbizalomhiány miatt alakul ki. Az illető nem biztos magában, ezért azt feltételezi, hogy az egész világ ellene van és mindenki rosszat akar neki. Nem ajánlatos félvállról venni ezt a problémát, mert extrémebb esetekben akár depresszióhoz is vezethet. Éppen ezért, ha ezt észlelnéd magadon, akkor vedd kézbe a dolgokat! Nem kell egyből pszichológushoz rohanni, ugyanis ezt egyedül te tudod lerendezni magadban, a lényeg az, hogy ismerd fel a problémát.

Azt tudnod kell, hogy ha önbizalomhiánnyal küzdünk, akkor az agyunk képes olyan negatív tévképzeteket generálni, ami csak tovább rontja a helyzetet, éppen ezért le kell állítanod a folyamatot. Mondjuk, hogyan láss hozzá!

Irányítsd a gondolataidat! Kép forrása: tumblr.com, birdasaurus

Sok helyről halljuk, hogy gondolatainknak teremtő ereje van és, hogy amire sokat gondolunk, az egy idő után manifesztálódik, szóval nagyjából az életünket jelentős százalékban a gondolataink határozzák meg, no meg a hozzáállásunk az adott körülményhez. Ha te folyamatosan azt gondolod, hogy téged mindenki kibeszél a hátad mögött, és senkiben nem bízhatsz, mert az emberek úgyis kihasználnak, akkor úgy is lesz.

Ez a fajta pesszimista látásmód pedig csak tovább rombolja életed minőségét.

Mit tehetsz olyankor, ha úgy érzed lehúznak a gondolataid? Rázd meg magad és válts!!! Nem kell ehhez semmilyen önsegítő könyv vagy előadás, egyedül te kellesz hozzá! Határozd el, hogy jól fogod magad érezni, és tégy is úgy.