Új lakás, új város, új ország? Így illeszkedj be gyorsan!

Stumpf Bea
Írta: ,
Új lakás, új város, új ország? Így illeszkedj be gyorsan!

Kép forrása: bloglovin.com

Manapság már nem ritka, hogy hosszabb-rövidebb időszakot külföldön tölts, legyen szó akár tanulásról, utazgatásról és tapasztalatszerzésről vagy munkáról. Bárhova is mész, az elején valószínűleg mindig nehezebb lesz, a beilleszkedés, az otthonteremtés és az alkalmazkodás nem egyről a kettőre jön. Íme néhány tipp, amivel jobban fog menni!

Rendezkedj be Kép forrása: lifebuzz.com

A legrosszabb, amit tehetsz akkor, amikor új helyre költözöl, hogy nem foglalkozol azzal, hogy kipakold a ruháidat, berendezkedj és otthonossá tedd a lakást, hiszen csak egy átmeneti időszakról van szó.

Ha csak néhány hónapot maradsz, akkor is érdemes kényelmesebbé tenni a lakásod/szobád, ami, ha bevetsz néhány trükköt, még a pénztárcádat sem fogja megterhelni.

Vegyél egy-két puha takarót, gyújts gyertyát és tegyél ki néhány fotót a falra!

Sétálj sokat! Kép forrása: babble.com

Ha meg akarsz ismerni egy új várost, át akarod élni az ottani nyüzsgést, akkor mindenképp azt javasoljuk, hogy ahova csak tudsz, sétálj!

Nem csak olcsóbb, mint az autó vagy a tömegközlekedés, de izgalmasabb is, hiszen ha hagyod, hogy az ösztöneid vigyenek és mindig új útvonalakat próbálsz ki, akkor számos új helyre bukkanhatsz.

Ha végképp elfáradtál vagy messzebbre kell menned, akkor se hallgass zenét vagy bújj egy könyv mögé a buszon, figyeld az embereket és ragadd meg a pillanatokat!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba