Új élet, új szokások? Így vágj bele 5 egyszerű lépésben

Stumpf Bea
Írta: ,

Új szokásokat nehéz beiktatni a mindennapokba, főleg akkor, amikor arra sincs időd, amit muszáj lenne megcsinálnod. Ha viszont már megszületett a döntés, hogy mibe akarsz belevágni, akkor új szokásokat kell kialakítani, hiszen így észrevétlenül is az életed részévé válik majd az, amit célul tűztél ki magadnak. Lássuk, hogyan vágj bele az újba 5 lépésben!

Kezdj kicsivel Kép forrása: socialbliss.com

Bármi is az, amit szeretnél megváltoztatni az életedben, fontos, hogy kis lépésekkel indulj. Bár eleinte még biztosan elég nagy a lelkesedés és az energia, de hidd el, jobban jársz, ha tartalékolsz és reális maradsz.

Ne próbálj meg egyszerre több dolgot megváltoztatni az életedben, hiszen akkor csak kudarcot és frusztrációt okozol magadnak.

Hidd el, a napi rutinban az a néhány perces apróság is néha nehezen fog menni, ami az első egy-két napban fel sem tűnik.

Napi öt perc, fél óra vagy csak egy apró mozdulat, haladj kis lépésekben, hiszen egy új szokást könnyű elkezdeni, megtartani viszont már annál nagyobb falat.

Iktatsd ki a döntést Kép forrása: frame.bloglovin.com

A legtöbb szokás úgy marad félbe, hogy elkezdesz rajta gondolkozni. Mit vegyél fel futáshoz, nem is ettél semmit, annyira nincs is jó idő, vajon mi megy a tévében, ehhez túl fáradt vagy és így tovább.

Ha azonban elhatározod, hogy amint hazaértél, átveszed a futószerelésed és indulsz, akkor már nincs visszaút.

A lényeg tehát, hogy próbáld meg az új szokást automatikussá tenni a mindennapjaidban, küzdd le a kételyeket és a saját magad által felállított akadályokat. Nehéznek tűnik? Akkor itt az ideje, hogy tervezz!