Úgy érzed, mindenki csak kihasznál? Így tehetsz ellene

Írta: ,

Van abban a mondatban valami, miszerint „Az emberi önzőség határtalan”. Ez a mai világra különösen igaz, amelyben mindenki érvényesülni akar, olykor bármi áron. Akár át is gázolnak szó nélkül az olyan embereken, akik ezt hagyják. Ha te is úgy érzed, túl sokat adsz és mindenki csak kihasznál, akkor itt az idő, hogy változtass!

Csak azt tudják kihasználni, aki hagyja magát, ezt jól jegyezd meg! Ha túl sokszor érzed azt, hogy az emberek sakkbábuja vagy, akkor az azért van, mert látják benned a kihasználható személyt.

Az erőszakos, önző emberek pedig rögtön megérzik ezt a típust, és egyből le is csapnak ezekre az emberekre.

Csak úgy tudsz ennek véget vetni, ha megerősíted magad és többé nem engeded, hogy bárki kedve szerint játszadozzon veled.

De ha ilyen helyzetben találod magad, az jelentheti azt is, hogy nem vesznek elég komolyan és azt gondolják rólad, hogy veled bármit megtehetnek. Ideje tudatnod velük, hogy nagyon rosszul gondolják.

Bátran mondj nemet! Kép forrása: kayladawnphoto.com

A „nem tudok nemet mondani” problémája nagyon sok embert érint akár munka, vagy magánélet terén.

Számolnod kell azzal, hogy ha valakit hozzászoktatsz ahhoz, hogy képtelen vagy nemet mondani, akkor azt mindig ki is fogja használni.

Nyilván, aki igazán szeret, az nem fog visszaélni a jóindulatoddal, de persze nem csak a szeretteiddel érintkezel életed során. A legjobb, ha megtanulsz nemet mondani bizonyos helyzetekben. Azért se aggódj, ha esetleg eleinte megjegyzik, hogy megváltoztál és nem ilyen voltál, mert ez azt jelenti, hogy már nem vagy az az ember, akivel bármit megtehetnek.