Tűzz ki magadnak idősebb korodban is ugyanúgy célokat, mint fiatalon tetted

Nagy Niki
Írta: ,
Tűzz ki magadnak idősebb korodban is ugyanúgy célokat, mint fiatalon tetted

Kép forrása: apid/depositphotos.com

Álommunka, álompasi, álomesküvő, stabil anyagi helyzet, saját otthon, gyerekek – ha ezeket kipipáltad már mind az életben, akkor úgy érezheted, hogy nem igazán vannak már olyan célok, amikért érdemes küzdeni, vagy amit egyáltalán kitűzhetnél magad elé. Pedig idősebb korodban is ugyanolyan fontos, hogy legyen, ami motivál a mindennapokban – ez a néhány tipp segít abban, hogy találj újabb célokat magadnak!

Találj motivációt a munkádban!

VitalikRadko/depositphotos.com

Vannak, akik olyan szerencsések, hogy életük végéig azt csinálhatják, amit szeretnek, és vannak, akik életükben később találják meg az álommunkájukat. Előfordul, hogy valakinek a nyugdíjazás ad új esélyt arra, hogy kiteljesedjen abban, amit valójában mindig is szeretett volna csinálni, és olyan is akad, aki benne ragad a mókuskerékben, és nem tud kitörni. Az utóbbit érdemes elkerülni, ha tehetjük:

akár idősebb korban is egész nyugodtan merjünk szakmát és karriert váltani, ha lehetőségünk adódik rá, mert a munka nem csak arra való, hogy pénzt keressünk vele, hanem arra is, hogy kiteljesedjünk benne.

Persze azok, akik soha nem tartották fontosnak, mit dolgoznak, nem ezt a célt fogják választani maguknak idősebb korukra, de akiknek mindig is volt egy álmuk, amit nem tudtak beteljesíteni, nyugodtan fogjanak hozzá akkor is, amikor már a legtöbben inkább nyugdíjba vonulnak.

Segíts másokon!

IgorVetushko/depositphotos.com

Ha úgy érzed, hogy nem találod a helyed a világban, és nem tudod kitalálni, mi lehet ennek a feloldása, próbálkozz meg az önkénteskedéssel! Rengeteg kutatás bizonyítja, hogy az önzetlen segítség testileg és lelkileg is nagyon jót tesz az embernek, aki gyakran segít másokon, az kevésbé érzi például a fájdalmat, és kevésbé hajlamos a depresszióra is. Ráadásul a magányosság érzésén is segít, már egy rövidebb interakció egy idegennel is könnyíthet az ember lelkén. Érdemes elgondolkodni azon, hogy visszaadj a közösségnek akkor, ha kicsit céltalannak érzed az életedet.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!