Túl sokat vársz magadtól – Pedig bizonyítékunk van rá, hogy remekül teljesítesz!

Írta: ,

Egyáltalán nincs könnyű dolguk a húszas-harmincas éveikben járó nőknek – befejezni a sulit, elkezdeni a nagybetűs ÉLETET, munkát szerezni, előléptetésért küzdeni, megkeresni az ideális férfit, megházasodni, családot alapítani, mindemellett a barátokat sem elhanyagolni, hogy a testi egészség megőrzéséről már ne is beszéljünk… Igazi szupernőnek kell lennie annak, akinek ez mind probléma nélkül sikerül. Mivel a médiából csak a tökéletes nőképet sugallják nekünk, gyakran úgy érezhetjük, hogy le vagyunk maradva, nem ott tartunk, ahol „kellene” – pedig ez általában egyáltalán nincs így! Túl sokat várunk el magunktól mostanában, pedig valójában a legtöbbünk igenis egészséges tempóban halad afelé, hogy mindent elérjen, amire vágyott! Honnan tudhatod biztosra, hogy nem kell rohannod, és jó úton jársz? Mutatjuk!

Nem kell rögtön sztárfizetéssel kezdened! Kép forrása: blog.jchongstudio.com

1/5 Nem kell rögtön sztárfizetéssel kezdened!

Biztosan neked is mondták már rokonok, ismerősök, hogy rögtön a suliból kikerülve sztármunkát kell találnod menő fizetésért, különben soha nem fogsz igazán jól keresni. A húszas éveid közepén azonban ennél két tényező is fontosabb: az egyik, hogy olyan helyen dolgozz, ahol sokat tanulhatsz a választott szakmában, és később felhasználhatod ezt a tapasztalatot máshol is, a másik pedig az, hogy ne utáld a munkádat minden porcikáddal.

Persze az egyik oltárán bizonyos ideig feláldozhatjuk a másikat: ha találsz egy olyan munkahelyet, ahol később könnyedén fellépdelhetsz a ranglétrán, de egyelőre csak kávét főzöl és fénymásolsz, akkor csináld, amíg bírod, vagy ha rábukkansz egy olyan munkára, ami alig fizet, de imádod csinálni, próbálj minél többet kihozni belőle! Előbb-utóbb jön majd a továbblépési lehetőség, vagy egy új ajánlat, nem fogsz örökké ott dolgozni, ahol elkezdted a karriered – sokszor nagyon lentről kell indulni, hogy magasra kapaszkodhass!

Nem baj, ha nincs saját lakásod Kép forrása: blog.effortless-style.com

2/5 Nem baj, ha nincs saját lakásod

Nagyon kevesen engedhetik meg magunknak, hogy lakást vásároljanak – ha nincs otthonról segítség, akkor általában csak a hitel marad megoldásként, amire nem szívesen adja a fejét senki.

Emellett az ingatlanpiacon mostanában irreálisan magas árakon lehet hozzájutni a lakásokhoz, ezért könnyen lehet, hogy a most megvásárolt otthont évek múlva csak sokkal olcsóbban tudjuk majd eladni.

Így egyáltalán nem jelenti azt, hogy le vagy maradva, ha nincs lakásod – sokszor inkább azt mutatja, hogy inkább spórolsz, minthogy felelőtlenül nagyobb összeget adj ki valamire, amivel lehet, hogy később jól megjárod.

Nem baj, ha nincs rengeteg barátod Kép forrása: playbuzz.com

3/5 Nem baj, ha nincs rengeteg barátod

Közhely, de igaz: madarat tolláról, embert barátjáról… Sok helyen látjuk, hogy a fiatalok a húszas éveikben, esetleg a harmincasok elején akkora sleppel mászkálnak, hogy mi annyi embert még csak nem is ismerünk. Minden szórakozóhelyen lepacsiznak valakivel, és tuti ismerik az új menő hely tulaját, úgyhogy ingyen ihatjuk a trendi gőzölt kávét...

Az igazság az, hogy ez nem a nagy átlag életvitelét mutatja, a legtöbb fiatalnak korántsem ekkora a baráti társasága – és ez nem is baj. Gondolj csak bele: ha rendesen szeretnéd építgetni a karrieredet, és majd egyszer családot is szeretnél, lenne időd több száz emberrel beszélgetni, találkozni, bulizgatni? A networkinget hagyd meg annak, akinek ez a munkája része – ha marketinges vagy PR-os az ember, természetes, hogy sok mindenkit ismer.

Még nem vagy házas? Na és! Kép forrása: dontsaycheese.com.au

4/5 Még nem vagy házas? Na és!

A szingli nők világában, amikor már bármit megtehetünk, amit akarunk, soha nem késő megtalálni az igazit. Mi van akkor, ha az összes barátnőd kezén ott csillog már a gyűrű, és a szüleid is folyton piszkálnak, hogy mikor mutatsz be nekik végre egy fess idegent? Esetleg már a húgod fejét is bekötötték? Mit számít?

Jobban örülnél egy elsietett házasságnak, ami válással végződik? Elpazarolnál több évet egy olyan férfira, akiről titkon tudod, hogy nem az igazi, és cserébe elszalasztanád azt a pasit, akit tényleg neked szánt az ég? Ha bárki nyaggat azzal, mikor kerül rád a fehér ruha, oda se figyelj – majd akkor házasodsz, amikor úgy érzed, itt az ideje, és amikor megtalálod a megfelelő férfit hozzá. Sem korábban, sem később, és kész.

Már az is baj, ha nem vagy szingli?! Dehogy! Kép forrása: rougeframboise.com

5/5 Már az is baj, ha nem vagy szingli?! Dehogy!

Az érem másik oldala: minden barátnőd piszkál, hogy ne kötelezd el magad olyan hamar, ne vállalj gyereket, előtted áll még az egész élet.

Ők klubokba mászkálnak, míg te a barátoddal otthon sorozatmaratont tartasz, ők egyik pasit falják a másik után, míg te kitartasz amellett, akit szeretsz.

Egyik út sem rossz vagy jó, egyszerűen csak más tesz boldoggá mindenkit. Ha nem vágysz a bulizásra, hanem inkább otthon maradnál azzal, akivel a legjobban érzed magad, miért erőltetnéd magadra a helyzetet?

Tedd azt, ami jólesik – ha az egy nyugis este a pasiddal és egy doboz pizzával, ne érezz semmiféle bűntudatot azért, mert nem a csajokkal ropod a tánctéren. Majd máskor.