Túl sokat vársz magadtól – Pedig bizonyítékunk van rá, hogy remekül teljesítesz!

Nagy Niki
Írta: ,

Egyáltalán nincs könnyű dolguk a húszas-harmincas éveikben járó nőknek – befejezni a sulit, elkezdeni a nagybetűs ÉLETET, munkát szerezni, előléptetésért küzdeni, megkeresni az ideális férfit, megházasodni, családot alapítani, mindemellett a barátokat sem elhanyagolni, hogy a testi egészség megőrzéséről már ne is beszéljünk… Igazi szupernőnek kell lennie annak, akinek ez mind probléma nélkül sikerül. Mivel a médiából csak a tökéletes nőképet sugallják nekünk, gyakran úgy érezhetjük, hogy le vagyunk maradva, nem ott tartunk, ahol „kellene” – pedig ez általában egyáltalán nincs így! Túl sokat várunk el magunktól mostanában, pedig valójában a legtöbbünk igenis egészséges tempóban halad afelé, hogy mindent elérjen, amire vágyott! Honnan tudhatod biztosra, hogy nem kell rohannod, és jó úton jársz? Mutatjuk!

Nem kell rögtön sztárfizetéssel kezdened! Kép forrása: blog.jchongstudio.com

Biztosan neked is mondták már rokonok, ismerősök, hogy rögtön a suliból kikerülve sztármunkát kell találnod menő fizetésért, különben soha nem fogsz igazán jól keresni. A húszas éveid közepén azonban ennél két tényező is fontosabb: az egyik, hogy olyan helyen dolgozz, ahol sokat tanulhatsz a választott szakmában, és később felhasználhatod ezt a tapasztalatot máshol is, a másik pedig az, hogy ne utáld a munkádat minden porcikáddal.

Persze az egyik oltárán bizonyos ideig feláldozhatjuk a másikat: ha találsz egy olyan munkahelyet, ahol később könnyedén fellépdelhetsz a ranglétrán, de egyelőre csak kávét főzöl és fénymásolsz, akkor csináld, amíg bírod, vagy ha rábukkansz egy olyan munkára, ami alig fizet, de imádod csinálni, próbálj minél többet kihozni belőle! Előbb-utóbb jön majd a továbblépési lehetőség, vagy egy új ajánlat, nem fogsz örökké ott dolgozni, ahol elkezdted a karriered – sokszor nagyon lentről kell indulni, hogy magasra kapaszkodhass!

Nem baj, ha nincs saját lakásod Kép forrása: blog.effortless-style.com

Nagyon kevesen engedhetik meg magunknak, hogy lakást vásároljanak – ha nincs otthonról segítség, akkor általában csak a hitel marad megoldásként, amire nem szívesen adja a fejét senki.

Emellett az ingatlanpiacon mostanában irreálisan magas árakon lehet hozzájutni a lakásokhoz, ezért könnyen lehet, hogy a most megvásárolt otthont évek múlva csak sokkal olcsóbban tudjuk majd eladni.

Így egyáltalán nem jelenti azt, hogy le vagy maradva, ha nincs lakásod – sokszor inkább azt mutatja, hogy inkább spórolsz, minthogy felelőtlenül nagyobb összeget adj ki valamire, amivel lehet, hogy később jól megjárod.