Túl sokat stresszelsz? Fogadd meg a világ 7 legegyszerűbb tippjét

Sándor Alexandra
Írta: ,
Túl sokat stresszelsz? Fogadd meg a világ 7 legegyszerűbb tippjét

Az emberi test felépítése évszázadok óta nagyjából változatlan, a környezet azonban hihetetlen mértékű fejlődésen esett át. A technológia elterjedése fölgyorsította a mindennapi életritmust, mi pedig egyre kacifántosabb módszerekhez nyúlunk kikapcsolódásért. A legegyszerűbbekről viszont hajlamosak vagyunk megfeledkezni...

Egyszerűsíts!

Tényleg akkor jársz a legjobban, ha egyszerre öt dolgot csinálsz? Muszáj minden perced betáblázni, az összes szerepben tökéletesen helytállni, s ezek mellett csak legyinteni, hogy „ó, csak természetes”?

Ha saját magad számára hihetetlen mértékben megnehezíted az életet, nem várhatod el a körülményektől, hogy egyszerűbbé tegyék neked.

Amennyiben úgy érzed, valami nagyon felborult a szervezetedben a stressz miatt – például gondjaid vannak az alvással és az emésztéssel, fizikai ok nélkül –, ne szégyellj segítséget kérni egy pszichológustól! A terápia egyáltalán nem ciki, sőt: azt jelenti, hogy felnőtt emberként felelősen cselekedsz magadért.

Vedd észre!

A stressz érzésének felismerése az első lépés, hogy megtedd ellene a szükséges lépéseket.

Amennyiben ez megvan, a következő szinten érdemes végiggondolnod, milyen szituációkban szokott jelentkezni, és tudatosan elkerülheted azokat – vagy ha ez lehetetlen, kidolgozhatsz saját igényedre szabott levezető stratégiákat.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv