Túl nagy a zaj körülötted? Így halld meg a belső hangodat

Írta: ,

Volt már olyan furcsa érzésed döntéshozatal előtt, mintha egy furcsa hang szólna hozzád, és próbálna terelgetni az utadon? Akkor megsúgjuk, hogy ez egyáltalán nem a képzeleted szüleménye – ilyenkor a belső hangod próbál kapcsolatba lépni veled, amit hívhatunk akár megérzésnek is. És tudod mi a legjobb az egészben? Ha a következő módszereket kipróbálod, akkor hallgathatod meg a tanácsát, amikor csak szeretnéd!

Halkítsd le a külvilág zaját Kép forrása: bloglovin.com

1/4 Halkítsd le a külvilág zaját

Na persze, de hogyan? Teszed fel a kérdést jogosan. Nyilván nem arról van szó, hogy kérj meg minden körülötted lévő embert, hogy maradjon csendben, hanem arról, hogy egy olyan belső világot teremts magadnak, ahol folyton nyugalom és csend uralkodik.

És ne gondold azt, hogy ezt az élményt csak a nagy spirituális guruk élhetik át! Te is elsajátíthatod bárhol és bármikor, csak annyit kell tenned, hogy találsz egy helyet, ahol ellazulhatsz, és kizárólag a gondolataidra figyelhetsz

2/4 Önfejlesztő feladatok

Miután már sikerült megteremtened a tökéletes nyugalmat magad körül, hunyd le a szemed, tegyél be olyan zenét, ami nyugtatólag hat rád, és egyszerűen csak hagyd, hogy jöjjenek a gondolatok. Az sem baj, ha semmi nem történik az első pár alkalommal, mert lehet, hogy ekkorra tudod kellőképp elengedni magadat.

És akkor jöjjön a feladat!

Biztos neked is van egy nagy álmod, ami csak arra vár, hogy megvalósítsd, de nem tudod, hogyan vágj bele. Akkor most képzeld el, hogy ezt az álmodat éppen megéled. Figyeld meg a körülményeket, éld át az érzést és nyugodtan tedd fel magadnak a kérdést, hogy mit kell ahhoz tenned, hogy mindez manifesztálódjon. Lehet, hogy egy hang fog szólni hozzád, de az is lehet, hogy képeket fogsz látni. A lényeg, hogy minden nap – akár lefekvés előtt vagy ébredésnél – menj végig ezen a gyakorlaton, mert a végén ott lesz előtted a válasz.

Legyél kicsit egyedül! Kép forrása: flickr.com

3/4 Legyél kicsit egyedül!

Itt most nem a remete életről van szó, hanem arról az egészséges „én időről”, amire mindenkinek szüksége lenne. Az igazság az, hogy az emberek többsége azért nem szeret egyedül lenni, mert ürességet érez  ilyenkor, vagy azt hiszi, hogy ez elvesztegetett idő, amit „hasznosabb” dolgokra is fordíthatott volna.

Pedig néha muszáj kicsit magadra fókuszálni, mert ameddig a te belső békéd nincs a helyén, addig semmi nem fog úgy működni az életedben, ahogyan szeretnéd. Ezért a hétvégére legyen az a programod, hogy főzöl magadnak egy finom vacsorát, olvasol vagy megnézed a kedvenc filmedet, gyújtasz pár gyertyát, és elmerülsz a képzeleted világában. Meglátod, minél komfortosabban érzed magadat a saját társaságodban, annál könnyebb lesz rátalálnod a belső hangodra is!

Beszélgess hasonló gondolkozású emberekkel Kép forrása: showmeyourmumu.com

4/4 Beszélgess hasonló gondolkozású emberekkel

Nyilván ehhez a szemléletmódhoz kell egyfajta nyitottság, hiszen nem mindenkit érdekel az, hogy megtalálja a belső békéjét és rátaláljon arra a belső hangra, ami irányt mutathat neki, ha elbizonytalanodik.

De biztos, hogy a te környezetedben is vannak olyan emberek, akik hasonló értékrenddel rendelkeznek! Az sem baj, ha nincs ilyen személy, akkor majd az élet gondoskodik róla, hogy megtaláljanak. Hiszen néha jó, ha megoszthatod az ezzel kapcsolatos élményeidet valakivel, aki hasonló utazáson megy keresztül.