Tudatosabb személyiség? Így fejlődj benne a mindennapokban

Stumpf Bea
Írta: ,

Vannak olyan pontok az életben, amikor érdemes egy kicsit megállni és átgondolni azt, hogy hol tartasz, milyen céljaid vannak, mit teszel ezekért és mi az, amin változtatnod kellene. Van, hogy ez egy szakítás vagy csalódás után jön el, van, hogy a barátaid vagy a családod inspirál és van, amikor belülről jön az indíttatás. Bárhogy is alakul, ezek a tulajdonságok biztosan segítenek majd abban, hogy jobban teljenek a mindennapok!

Optimizmus a jövőre nézve Kép forrása: fashionjackson.com

Ha tudod magadról, hogy sokat nézel vissza a múltba, mindig a tavalyi vagy a régi önmagadhoz, az előző kapcsolataidhoz hasonlítod magad, a jövőről pedig mindig borúsabb képet festesz, mint amilyen valójában, akkor biztosan azt is sejted, hogy ezen érdemes változtatnod.

Nem egyszerű és valószínűleg nem is fog egyik napról a másikra működni, de hidd el, hogy ha átkattintod a gondolkodásod és eleinte erőlteted, egy idő után már rutinból menni fog!

Tipp: A múltra visszanézve inkább tanulságokat vonj le, amikből fejlődhetsz, az ítéletekkel pedig hagyj fel, ezek csak visszahúznak attól, hogy továbblépj!

Nyitottság Kép forrása: barefootblonde.com

Ha alapból egy nyitott személyiség vagy, akkor valószínűleg már jó úton haladsz, ha viszont természetedből adódóan zárkózott vagy, akkor ezen az úton még sokat kell fejlődnöd.

Az, hogy nyitott szemmel jársz, fogékony vagy az újdonságokra, a világ meglepetéseire, elsőre lehet, hogy ijesztőnek tűnik, de hidd el, sokkal izgalmasabb, mint a saját mókuskerekedben mozogni egész életedben.

Tipp: Mindig próbálj meg pozitívan állni az előtted álló napra, a téged váró kihívásokra és ne mindig a lerosszabbra készülj. Azzal ugyanis, hogy mindig a legsötétebb forgatókönyv lebeg előtted, nem megvéded magad a csalódástól, de jó eséllyel inkább bevonzod azt, amire koncentrálsz.

Ha úgy érzed, hogy kezded elveszíteni a jó hozzáállást, akkor mondogasd magadban a kulcsszavakat, ezzel ugyanis ügyesen átprogramozhatod az agyad!