4 trükk, amivel magabiztosnak tűnhetsz akkor is, ha egyáltalán nem vagy az

Berényi Nóri
Írta: ,
4 trükk, amivel magabiztosnak tűnhetsz akkor is, ha egyáltalán nem vagy az

Kép forrása: nd3000/depositphotos.com

Vannak emberek, akik zseniálisan leplezik a bizonytalanságukat. Mindenki elhiszi róluk, hogy magabiztosak, ami leginkább a határozott fellépésüknek köszönhető – az ilyen emberekre mondják azt, hogy tanulni lehetne tőlük. Nos, ha te is szeretnéd elsajátítani ennek a „művészetét”, akkor íme pár tipp, hogyan közvetíts az emberek felé magabiztosságot!

Fókuszálj a testbeszédre! Kép forrása: jcrew.com

A testbeszédünk is egy tökéletes módja annak, hogy kommunikáljunk, hiszen sok minden leszűrhető belőle – adott esetben az is, hogy valaki mennyire magabiztos. A kommunikáció során használd bátran a kezeidet, ezáltal még meggyőzőbb lesz a mondanivalód. Ha például beszédet tartasz egy nagyobb közönség előtt, akkor érdemes gyakran alkalmazni nonverbális jeleket is az átütő eredményért. Teljesen természetes, ha izgulsz egy előadás előtt, de nehogy azt gondold, hogy ezzel csak te vagy így. Lehet bármilyen érdekes is a témád, ha nem jó az előadásmódod, nem tudod majd átadni a közönségnek. Vigyél bele „életet”, használd a testbeszédet, szemléltess, és meglátod, hogy igazán átütő sikereket érhetsz el.

Bízz a helyes meglátásaidban Kép forrása: onekingslane.com

Tegyük fel, hogy a munkahelyeden egy közös projekten dolgoztok a kollégáiddal, szóval igazi csapatmunkában kell részt venned. Ilyen helyzetben dönthetsz úgy, hogy megálmodó leszel, vagy pedig kivitelező, vagyis beleszólsz abba, hogy az adott dolog milyen legyen, ezzel kiállva az ötleteid mellett, vagy csak az utómunkálatokban veszel részt, ami, valljuk be, nem a munka kreatív része.

Lehet, hogy olyan magabiztos, határozott kollégáid vannak, akiknek nem mered bedobni a gondolataidat, mert félsz, hogy az ő tetszésüket nem nyerik el, de ezek a korlátok csak benned léteznek, ezt tudatosítsd magadban. Még ha le is szólják az ötletedet, akkor is tudni fogják, hogy neked voltak önálló gondolataid és próbáltál hozzátenni valamit az adott projekthez. Bízz magadban, és előbb-utóbb meglesz a gyümölcse.

Legolvasottabb cikkek

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!