5 hétköznapi dolog, amivel észrevétlenül teszed tönkre magad

Gájász Enikő
Írta: ,
5 hétköznapi dolog, amivel észrevétlenül teszed tönkre magad

A szokásaid formálnak téged – a fizikai és érzelmi állapotodat, a viselkedésedet, és végérvényben azt is, hogy az életed milyen irányba folyik. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a rossz szokásokkal igyekezz mielőbb leszámolni, hiszen szépen lassan tönkretehetnek!

Azt csinálod, amit nem is szeretsz Kép forrása: clairecottrell.com

Pszichológusok szerint azok, akik nem szeretik, amit csinálnak, és minden nap csak „túlélni” járnak be a munkahelyükre, boldogtalanságra és sikertelenségre vannak ítélve.

Lehet, hogy a jelenlegi helyen nem keresel rosszul, de gondolj csak bele: napjaid – és így az életed – jelentős részét a munkáddal töltöd. Tényleg olyanra akarod fecsérelni az idődet, ami egyáltalán nem tölt fel, sőt, épp az ellenkezője?

A pályamódosítás sosem könnyű, de hidd el, ha végre megtalálod azt a munkát, amit szívesen csinálsz, sokkal sikeresebb lehetsz.

Túl sokat panaszkodsz Kép forrása: tumblr, anmazine

Az alakod, a suli, az albérlet, az időjárás – akár a legapróbb kellemetlenség is okot adhat arra, hogy szenvedj miatta. Ha kifejlesztetted magadban ezt a rossz szokást, könnyen elveszítheted környezeted szimpátiáját.

Ideje változtatni!

A körülötted lévő emberek nem tanúsíthatnak empátiát időtlen időkig. Tenned is kell valamit a panaszkodáson kívül, hiszen csak így segíthetsz önmagadon.

Azok, akiknek ez a rossz szokás a napi rutinjuk részét képezi, sokszor még az esélyét is elhárítják annak, hogy érdekes kapcsolatokra tegyenek szert, mely a legkönnyebb útja a lehetőségek elvesztegetésének.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv