Tippek, hogy soha többet ne késs el

Nagy Niki
Írta: ,
Tippek, hogy soha többet ne késs el

Meg vagyok győződve róla, hogy a késésre való hajlam genetikai dolog – főleg azért, mert én sem vagyok képes semmiféle határidőt betartani, és általában mindenhonnan elkésem, hiába próbálkozom a pontossággal. Vannak viszont olyan praktikák, amikkel jócskán tudsz javítani a helyzeten, ha te is hasonló cipőben jársz!

Ismerd fel, hogy problémáid vannak! Kép forrása: hellofashionblog.com

Mint ahogy a függőségek esetében is, itt is az az első lépés, hogy felismerd: valami nem stimmel.

Ha ugyanis nem kezeled helyén a problémát, nem is tudsz ellene tenni, hiszen a „csak tíz percet késtem” és a „nem lesz semmi baj, ha nem adom le időben a beadandót” nem tudatosítja benned, hogy igazából tényleg foglalkoznod kéne a dologgal.

Szóval, ha notórius késő vagy, akkor most mondd ki szépen hangosan: mindig elkésem, és szeretnék javítani rajta! Ugye, nem is volt nehéz? Akkor most jöhet a második pont.

Vizsgálódj! Kép forrása: wantering.com

Miért késel el mindig? Mi az oka annak, hogy nem tudod betartani a határidőket?

Van, aki azért, mert inkább siet, minthogy várjon és unatkozzon, van, aki túl fontosnak érzi magát ahhoz, hogy ő igazodjon másokhoz, de van olyan is, aki így érzi magát igazán elfoglaltnak, hogy mindennel sietnie és mindenhova rohannia kell.

Legtöbben azonban azért késünk, mert mindig elszöszölünk valami mással, mielőtt a kötelező feladatokra szánnánk az időnket – ez az, amit a legnehezebb orvosolni, hiszen amíg a többinek lelki okai lehetnek, mi csak egyszerűen nehezen bánunk az időnkkel.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!