Tippek életük legnagyobb lépésére készülőknek

Írta: ,

Elsöprő erejű döntés érlelődik benned? Már megfogalmaztad magadban, vagy még azt sem merted? A következő tanácsok segíthetnek benne, hogy valóra váltsd a lehetőséget, ami tényleg ott rejlik benned.

Hallgass a belső hangra!

1/5 Hallgass a belső hangra!

„Aki hangokat hall, az megőrült!” – mondhatja most a racionális éned, aki paradox módon maga is belső hang formájában nyilvánul meg.

A „hang” azonban nem a legszerencsésebb kifejezés itt, hiszen többnyire érzésről, intuícióról van szó, mely megsúgja, hogy az adott helyzetben mit kell tenni.

Kiskorodtól fogva arra szocializálódtál, hogy kívül keress és találj megoldást, akár az ösztönök elnyomásának árán.

Ha viszont az apróbb döntéseket elkezded a belső hangodra bízni, s rájössz, hogy ebből milyen fantasztikus dolgok sülhetnek ki, hamarosan a legnagyobbaknak sem mások tanácsai alapján fogsz zöld utat adni.


Feszült vagy? Így lazíts, ha még nem meditáltál


Igazából sosem kérdéses, mi a fejlődésed szempontjából a leghelyesebb – mindig is tudtad, legfeljebb nem akartad elhinni magadnak.

Vigyázz magadra!

2/5 Vigyázz magadra!

Amikor tervezed, hogy a járt utat elhagyod egy járatlanért, tudatosítsd magadban: néha meg kell majd állni, hogy időt és energiát szánj a testi-lelki egyensúly megtartására.

A megszokott impulzusok bűvköréből való kilépés ugyanis merőben újfajta izgalmakat, ezáltal bizony feszültséget is jelent a számodra.

Találj olyan tevékenységeket, amelyek segítenek az ellazulásban! Ide tartozik a meditáció, a jóga, a rituálénak is beillő fürdő, vagy éppen egy nyugodt séta.

Ha lehet, ezek valamelyikét napi szinten gyakorlod, sikeresebben megőrizheted a pozitív hozzáállásod, és a nehézségeket is sokkal harmonikusabban fogadod.

Ne félj az ismeretlentől, vágyj a változásra!

3/5 Ne félj az ismeretlentől, vágyj a változásra!

Az ismeretlentől való félelem az emberi természet sajátja – de nem képtelenség legyőzni, sőt! Érezni fogod, amikor ez az érzés már gátol az álmaid valóra váltásában.

Ilyenkor nincs más dolgod, mint naponta öt-tíz percen keresztül vizualizálni, hogy a célod megvalósul. Mit látsz? Mit érzel? Kik vannak körülötted?

Így elérheted, hogy a helyzet már jó előre ismerőssé váljon, így ne kelljen tartanod tőle.

A vizualizációs technika egyébként az élet számos területén a segítségedre lehet: akár a gyógyulásban, akár a munkádban, akár a magánéletedben. Nincs hozzá használati utasítás, élj vele belátásod szerint!

Hagyd magad támogatni!

4/5 Hagyd magad támogatni!

Amikor nagy lépés előtt állsz, valószínűleg tisztában vagy vele, hogy ez egyeseknek talán nem fog tetszeni a környezetedben, míg másokkal éppen ennek révén kerülhetsz szorosabb kapcsolatba.

Még mielőtt úrrá lenne rajtad a Rambo-féle „ez az én harcom” hozzáállás, vésd az eszedbe: a hasonló gondolkodású emberek támogatásából rengeteget meríthetsz, ráadásul olyan is lesz, akinek éppen te szolgálsz majd inspiráció gyanánt.

Találd meg azt a közösséget, amelyik támogat a céljaid elérésében – legyen szó akár egy-két emberről, akár több tucatnyiról!

Ne akarj versenyre kelni!

5/5 Ne akarj versenyre kelni!

Ha folyton másokhoz hasonlítod magad, a saját vágyaid háttérbe szorulhatnak – hiszen túl csekélynek vagy túl nagyratörőnek tűnhetnek a többiekéhez képest.

Jó, ha becsülöd, amit mások elértek, ám semmiképp se mérd az ő mércéjükkel magadat!

Összpontosíts a céljaidra, s ne hagyd, hogy holmi külső tényezők eltántorítsanak! Vannak egyébként helyzetek, amikor egy kis versengés még jót is tesz.

A nagy lépések előtt azonban inkább higgadt végiggondolásra, nem pedig versenyfutásra van szükséged.