Tippek életük legnagyobb lépésére készülőknek

Sándor Alexandra
Írta: ,

Elsöprő erejű döntés érlelődik benned? Már megfogalmaztad magadban, vagy még azt sem merted? A következő tanácsok segíthetnek benne, hogy valóra váltsd a lehetőséget, ami tényleg ott rejlik benned.

Hallgass a belső hangra!

„Aki hangokat hall, az megőrült!” – mondhatja most a racionális éned, aki paradox módon maga is belső hang formájában nyilvánul meg.

A „hang” azonban nem a legszerencsésebb kifejezés itt, hiszen többnyire érzésről, intuícióról van szó, mely megsúgja, hogy az adott helyzetben mit kell tenni.

Kiskorodtól fogva arra szocializálódtál, hogy kívül keress és találj megoldást, akár az ösztönök elnyomásának árán.

Ha viszont az apróbb döntéseket elkezded a belső hangodra bízni, s rájössz, hogy ebből milyen fantasztikus dolgok sülhetnek ki, hamarosan a legnagyobbaknak sem mások tanácsai alapján fogsz zöld utat adni.


Feszült vagy? Így lazíts, ha még nem meditáltál


Igazából sosem kérdéses, mi a fejlődésed szempontjából a leghelyesebb – mindig is tudtad, legfeljebb nem akartad elhinni magadnak.

Vigyázz magadra!

Amikor tervezed, hogy a járt utat elhagyod egy járatlanért, tudatosítsd magadban: néha meg kell majd állni, hogy időt és energiát szánj a testi-lelki egyensúly megtartására.

A megszokott impulzusok bűvköréből való kilépés ugyanis merőben újfajta izgalmakat, ezáltal bizony feszültséget is jelent a számodra.

Találj olyan tevékenységeket, amelyek segítenek az ellazulásban! Ide tartozik a meditáció, a jóga, a rituálénak is beillő fürdő, vagy éppen egy nyugodt séta.

Ha lehet, ezek valamelyikét napi szinten gyakorlod, sikeresebben megőrizheted a pozitív hozzáállásod, és a nehézségeket is sokkal harmonikusabban fogadod.