5 testrész, ahol a tested sok negatív energiát tárol

Zabolai Margit
Írta: ,
5 testrész, ahol a tested sok negatív energiát tárol

A stressz vagy éppen a tartós szomorúság, aggodalom, magány, vagy más negatív érzések nem csak a lelket gyengítik, idővel komoly fizikai hatásaik is lehetnek. Ezért a test különböző pontjain jelentkező fájdalmakat nem szabad félvállról venni - figyelj oda magadra, és ne csak a tüneteket, a probléma gyökerét is kezeld!

Állkapocs Kép forrása: unsplash.com

A Psychologytoday.com cikke szerint az olyan negatív érzelmek, mint amilyen a harag, vagy éppen a stressz, a száj körüli arcizmokra lehetnek hatással.

Mivel ezek merevvé, görcsössé válnak, fájdalom jelentkezhet az állba, az állkapocsban vagy az arccsontban.


Szenvedsz? 5 kellemetlen stressztünet, amit vitaminokkal is leküzdhetsz


A fájdalom innen átsugározhat a fülek környékére, a halántékra, fogakra is, ezért, ha ilyen jellegű fájdalmat tapasztalsz, érdemes arra is gondolni, hogy lelkileg is rendbe kell tenned a dolgaidat.

Tartós panaszok esetén pedig természetesen mindenképpen fordulj orvoshoz, hogy felderítsétek a tünetek okát, és megkapd a megfelelő segítséget.

Szemöldök Kép forrása: unsplash

Az aggodalom vagy az általános rossz közérzet következtében még úgy is hajlamos lehetsz összeráncolni a szemöldöködet, hogy ezt szinte észre sem veszed.

Ha ezen a területen érzel feszültséget, esetleg a tükörbe nézve azt látod, hogy a szemöldököd nincs úgy kisimulva, mint ahogyan szokott, akkor ne söpörd a szőnyeg alá a problémát!

Próbálj nyugodtan lélegezni, miközben kétszer-háromszor lassan felhúzod és leengeded a szemöldöködet.

Ez után lélegezz be mélyen, miközben a szemeidet becsukod és szorosra zárod, majd fújd ki a levegőt, miközben a szemedet kinyitod. Ismételt meg néhányszor a gyakorlatot.