5 testrész, ahol a tested a negatív energiákat tárolja

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
5 testrész, ahol a tested a negatív energiákat tárolja

A stressz vagy éppen a tartós szomorúság, aggodalom, magány, vagy más negatív érzések nem csak a lelket gyengítik, idővel komoly fizikai hatásaik is lehetnek. Ezért a test különböző pontjain jelentkező fájdalmakat nem szabad félvállról venni - figyelj oda magadra, és ne csak a tüneteket, a probléma gyökerét is kezeld!

Vállak

A vállaid trapézizmai tartják meg a fejed súlyát, és ez nem csekély munka: körülbelül 4,5 kilogrammot tartanak stabilan, miközben te az íróasztalodnál ülsz, vagy sétálsz.

Mindezek mellett még az érzelmi stressz, a szorongás, de a különösen nagy nyomás is, amit például egy vizsga vagy prezentáció előtt érezhetsz, ezekre az izmokra terhelődik.

Ha pedig egész nap monitor előtt ülsz, csomók és görcsök keletkezhetnek ezekben az izmokban.

Hogy ezt elkerüld, próbálj minél többször felállni az íróasztalodtól, amikor pedig ülsz, időnként emeld fel a vállaidat a füled mellé, miközben belélegzel, majd kilégzés közben engedd le őket, és hátrafelé próbáld egymáshoz közelíteni őket.

Szemöldök Kép forrása: unsplash

Az aggodalom vagy az általános rossz közérzet következtében még úgy is hajlamos lehetsz összeráncolni a szemöldöködet, hogy ezt szinte észre sem veszed.

Ha ezen a területen érzel feszültséget, esetleg a tükörbe nézve azt látod, hogy a szemöldököd nincs úgy kisimulva, mint ahogyan szokott, akkor ne söpörd a szőnyeg alá a problémát!

Próbálj nyugodtan lélegezni, miközben kétszer-háromszor lassan felhúzod és leengeded a szemöldöködet.

Ez után lélegezz be mélyen, miközben a szemeidet becsukod és szorosra zárod, majd fújd ki a levegőt, miközben a szemedet kinyitod. Ismételt meg néhányszor a gyakorlatot.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?