Árulkodó testbeszéd – 5 dolog, amit a testtartásunkkal üzenünk

Bodnár Alexa
Írta: ,

A verbális kommunikációval, szavainkkal valójában csak egy részét adjuk át az információnak, amit közölni szeretnék, emellett mimikánk és gesztusaink, testtartásunk és hangszínünk, és számos apró dolog hordoz üzenetet rólunk, szándékainkról. Cikksorozatunkban megnézzük, miről árulkodnak az egyes testrészeink – most a testtartás üzeneteit vesszük górcső alá, Allan és Barbara Peas – A Testbeszéd enciklopédiájának segítségével!

Ha nagyobb társaságban szeretnénk csak egy emberrel beszélgetni, ahhoz ki kell zárnunk testtartásunkkal a többi embert. Ha két ember érdeklődik egymás iránt, akkor is a következő pozíciót fogja felvenni, hogy meghitten társaloghassanak.

Ilyenkor a két személy teste 0 fokos szöget fog bezárni, azaz egymással szembe fordulnak majd.

Ha még intimebb beszélgetést szeretnének, akkor a férfi annyira közel léphet a nőhöz, hogy átlépi a személyes zónáját, a nő pedig engedi ezt.

Az egymás iránti érdeklődést folyamatos szemkontaktussal és egyéb udvarlási gesztusokkal is kifejezhetik egymás számára.

Ha nagyobb társaságban, többen ülünk egy kanapén, akkor is teremthetünk meghitt környezetet, ha csak egy személlyel szeretnénk beszélgetni.

Ilyenkor úgy fordulunk oda a másikhoz, hogy keresztbe tesszük a lábunkat, így lezárva a másik oldalt – ha szintén érdeklődik a másik fél is, akkor ő is hasonlóan fog felénk fordulni.

Ahogy elkezdődik a beszélgetés, és a partnerek egyre inkább felkeltik egymás érdeklődését, folyamatosan úgy fogják tükrözni majd egymás testtartását.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!