Az érzelmeid nagyon is befolyásolják az alakodat: ez lehet a diétád sikertelenségének oka

Berényi Nóri
Írta: ,
Az érzelmeid nagyon is befolyásolják az alakodat: ez lehet a diétád sikertelenségének oka

Sokszor talán nem is azért eszel, mert éhes vagy, hanem azért, mert az érzelmeid befolyása alatt állsz. Ez rövid idő alatt nagyon rossz szokássá tud alakulni, és alattomosan válik a mindennapjaid részévé. Állítólag 21 nap kell ahhoz, hogy egy bizonyos cselekvés szokássá váljon, így ha huzamosabb ideig folytatod az „érzelmi evést”, akkor utána nagyon nehéz lesz leszoknod róla.

Depresszió Kép forrása: urbanoutfitters.com

A depressziót manapság már úgy kezelik az emberek, mintha népbetegség lenne, pedig ez korábban nem volt ennyire jellemző a társadalmunkra. Nyilván ma már remek szakemberek segítik kibillenteni a pácienseiket ebből az állapotból, de valahogy az évek során egyértelművé vált, hogy mindenért egyből pszichológushoz kell rohanni, pedig sokszor ez csak felelősséghárítás és menekülés a probléma elől.

Mindenki kerülhet „depis” hangulatba, ez nem egyenlő a depresszióval, ugyanis amikor valaki depresszióval küzd, az legtöbbször az élete minden területén megnyilvánul, így a táplálkozásában is. Ezeknél az embereknél sok esetben drasztikus fogyás figyelhető meg, szinte alig van étvágyuk. Ezért itt a lelki felépülés az elsődleges cél. Érkezhet bármilyen külső segítség, de ha az illető nem áll készen rá, akkor nagyon nehéz kimozdítani ebből az állapotból. Semmiképp ne ragaszd magadra a depressziós jelzőt, ha rossz passzban vagy – ez az élet velejárója, inkább tegyél róla, hogy elmúljon.

Boldogság Kép forrása: jamienelson.com

A jó öreg „boldog vagyok, párkapcsolatban élek” életérzés, amikor észre sem veszed, hogy az esti film mellé egyre több nasi társul, a késői nagy főzések száma megemelkedik, és tuti, hogy lapul egy finom csoki a táskádban, amit a szerelmedtől kaptál. Senki nem hibáztat azért, ha az együtt töltött idővel arányosan a kilóid száma is megnő, de azért próbálj figyelni rá, hogy kordában tartsd a dolgokat.

Főzz finomakat a párodnak, mert imádni fog érte, de te inkább csomagold el a bőséges vacsorádat másnap ebédre. Sok nő hajlamos elengedni magát, ha párkapcsolatban él, mondván, hogy már biztonságban érzi magát, de egy férfi érdeklődését fent kell tartani és nem lehet a külsőt elhanyagolni. Persze ez a másik féltől is szintúgy elvárható. A boldogságodat pedig fejezd ki másban. Például ott a sport, ami amellett, hogy formában tart, a közérzeteden is javít, így testileg és lelkileg is a maximumot nyújtod majd.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!