Tényleg olyan szörnyű a manipuláció? Ekkor érdemes bevetned!

Berényi Nóri
Írta: ,

A manipuláció első hallásra meglehetősen negatív tartalommal bír, de, ha a dolgok mélyére ásunk, akkor rájöhetsz, hogy egyes helyzetekben kifejezetten a javadra válhat úgy, hogy közben másoknak sem ártasz.

A munkahelyeden Kép forrása: jamiehyatt.com

Na, ez a terep, ahol bátran alkalmazhatod és kell is. Nem, nem kell manipulátorrá válnod ahhoz, hogy érvényesülj, de igenis dobd be magad annak érdekében, hogy a te szavad is döntő legyen. Inkább úgy fogalmaznánk, hogy vesd be a meggyőzés eszközét és ezáltal érd el a céljaidat. Hasznos lehet ez például a főnököddel szembeni érvényesülés során.

Neki is van egy határozott elképzelése és neked is, de nyilván az övé lesz a befutó és neked kell beletörődnöd a döntésbe. Ha egy kicsit nagyobb hiteled lesz a cégnél és már könnyebben adnak a szavadra, a főnöködet könnyű lesz a te ötleted irányába vezetni, miközben úgy érzi, hogy ő is ezt akarta.

Ehhez az kell, hogy ismerd őt és tudd, mik azok az érvek, melyekkel hatni tudsz rá

A barátaiddal szemben Kép forrása: instagram.com

Nem szép dolog, de hasznos. Ha te már pontosan tudod, hogy mit szeretnél csinálni hétvégén, viszont a barátnődnek semmi kedve hozzá, akkor elérheted, hogy a végén mégiscsak legyen.

Elég, ha előveszed a remek előadó képességedet és elmondod, hogy mennyi minden pluszt kaphattok a te programodtól. Ha ő mondjuk pártkeresni szeretne, akkor elhintheted, hogy éppenséggel rengeteg szingli férfi lesz az általad választott helyszínen, akik csak arra várnak, hogy a barátnőddel találkozhassanak.

Ebben nincs semmi rossz, néha be kell vetned apró trükköket annak érdekében, hogy érvényesülj.