Tények és érdekességek, amiket az októberben születettekről tudni érdemes

Balatoni Dóra
Írta: ,

Beköszöntött az október is, az ősz második hónapja, ezzel eggyel közelebb kerültünk a télhez. Ilyenkor már néha elő kell vennünk a melegebb kabátokat, megjelennek a reggeli fagyok és a fák gyönyörű színekbe burkolóznak. Cikkünkben most azt derítjük ki, mit kell tudnunk azokról, akik ebben a hónapban látták meg a napvilágot! Jöjjenek az érdekességek!

Születési viráguk a körömvirág Kép forrása: traditionalmedicinals.com

Az októberiek születési virágja egy nagyon kedves, bájos növény, a körömvirág. A fagyok beálltáig virágzik, így a hónap szülöttei még ebben a hónapban kiélvezhetik a szépségét.

Persze nem csak szép, igen hasznos is, számtalan jótékony hatását ismerjük, amit a szervezetünkre fejt ki.

A virágjából készült krémek gyógyírt jelentenek többek között a vágásokra, az égési sérülésekre, a sebekre és a rovarcsípésekre is, teaként izzasztó és vérnyomás csökkentő hatása a legismertebb, de különböző nőgyógyászati előnye is kimagasló, mint például a petefészek- és emlőciszták kezelése, vagy a havi ciklus szabályozása.

Okosak és intelligensek Kép forrása: takethebestpics.com

Ezt nem bókból mondjuk, a statisztikák is azt mutatják, az októberben születettek általában igen okosak és intelligensek.

Él bennük a tanulási vágy, folyton keresnek, kutatnak valamit, vonzza őket az új, az ismeretlen és a rejtély.

Kiváló gondolkodók, logikájuknak és éles eszüknek köszönhetően remekül oldják meg a nehezebb feladatokat, fejtörőket is.

Szeretnek beszélgetni, nagyon jól érvelnek, ezért a szellemi vitákból is rendre győztesként keverednek ki.