5 tény, amit minden 25 éves lánynak hallania kell(et volna)

Szirák Viki
Írta: , Frissítve:
5 tény, amit minden 25 éves lánynak hallania kell(et volna)

Kép forrása: unsplash

Ha a közeljövőben múltál el 25 éves, biztos, hogy a barátaid már viccelődtek veled a korod miatt. "Gratulálok, most már közelebb vagy a 30-hoz, mint a 20-hoz" - írják a Facebookos üzenőfaladra, te pedig nevetsz, hiszen tudod, hogy az még arrébb van. Vagy mégsem?

A húszas éveid közepén valahogy nincs univerzális norma arra, hogy a korosztályodat mi jellemzi. Egyesek már évek óta dolgoznak, mások még suliba járnak. Van, aki épp új városba költözik a pasijával, és van, aki szinte minden hétvégén bulizik, hogy kiheverjen egy régi szakítást. Lehet, hogy vidám és elégedett vagy az életeddel, de az is megeshet, hogy folyton a változást keresed. Lehetsz elkeseredett, hogy nem ott tartasz, ahol anno tervezted, és motivált is, mert sokkal többet elértél. Ha körbe tekintesz a korosztályodon, láthatod, hogy nincs egyetlen szabályszerűség, amit mindenkire fel lehetne húzni, szemben a tinikorotokkal, amikor egyértelmű volt, hogy mindenki tanul és készül a nagybetűs életre. Most már élitek az életet, de senki sem ugyanazon az úton halad. Mindegy, hogy a fentiek közül melyik csoportba tartozol, mert az alábbi öt dolgot, egyszerűen muszáj hallanod!

Valaki egyszer azt mondta, hogy harminc éves korodra ki kell találnod, mit szeretnél az élettől, a kijelentése pedig elterjedt annak ellenére, hogy egyáltalán nem igaz!

Hiszen elég csak körbenézned, és láthatod, hogy az emberek többsége még harminc felett sem feltétlenül tudja, mit szeretne csinálni.

Teljesen normális, hogy 25 évesen még gondolkodsz azon, milyen karrier passzolna hozzád, és érthető, ha még nem találtad ki, merre szeretnél élni, és milyen utat akarsz bejárni.

Sose hagyd, hogy elbizonytalanítsanak azok, akik szerint ennyi idősen már a családalapítással kéne foglalkoznod.

A te életed, a te döntéseid!

A 25.születésnapod környékén ébredsz rá arra, hogy sok barát, akik nem is olyan régen még melletted voltak, már nincsenek jelen az életedben.

Az általános iskolai padtársad, akivel a középsuli alatt még jóban voltál, aztán az egyetemi évek során már teljesen eltűnt.

Az egyetemi barátok, akikkel együtt izgultatok a vizsgák előtt, ma pedig már dolgoznak, és az emlékeken kívül nincs bennetek sok közös.

Ekkor kell megtanulnod, hogy egyes barátok maradnak, míg mások csak egy bizonyos ideig voltak részesei az életednek. Ez nem azt jelenti, hogy nem voltál elég jó nekik!

Egyszerűen csak ez az élet természetes módja, és bármennyire is rossz érzés, sajnos el kell fogadnod.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv