Tengerparti strandolás, vagy hegyi kirándulás? Ezt árulja el a személyiségedről

Írta: ,

Idézd fel a legutóbbi helyszíneket, ahol vakációzni voltál. Telepakoltad az autót törölközővel, napernyővel és papuccsal, majd elindultál a strandra? Vagy elraktál pár könyvet, felkaptad a túracipődet, és nekivágtál egy kirándulásnak a hegyekbe? Felmérések szerint az, hogy milyen helyszínre esik a választásod, nagyban összefügg a személyiséged bizonyos jegyeivel is, és számos érdekességet árul el rólad!

Introvertált vagy extrovertált? Kép forrása: lateafternoonblog.com

1/4 Introvertált vagy extrovertált?

Egyszerű kérdésnek tűnik, hogy a hegyekbe vagy a strandra mennél-e szívesebben, de annál jelentősebb információkat közöl rólad a választásod.

Felmérések bizonyították, hogy az inkább befelé forduló, introvertált személyiségek szívesebben választják a hegyi túrázást, míg az extrovertált, kifelé forduló típusok a strandra voksolnak.

Úgyhogy egy dolog biztos: az úti célod bizony árulkodik a személyiségedről. 

Ha a hegyekbe mennél... Kép forrása: visitheworld.tumblr.com

2/4 Ha a hegyekbe mennél...

Te inkább a túrázásra és a lélegzetelállító hegyi kilátásra szavazol? Szívesebben töltöd az idődet csendes helyeken, ahol viszonylag kevés emberrel kerülsz kapcsolatba?

Ez azt árulja el rólad, hogy minden bizonnyal nagyon jó hallgatóság vagy, és legtöbbször tisztában vagy a saját érzéseiddel. 

Szuper a megfigyelőképességed, így szinte az elsők között veszed észre, ha egy ismerősödnek új frizurája van.

A hegyek nyugalmát valószínűleg azért szereted annyira, mert ott zavartalanul elmerülhetsz a gondolataidban, és új erőt gyűjthetsz a hétköznapokhoz.

Ha a strand a favorit... Kép forrása: huffingtonpost.com

3/4 Ha a strand a favorit...

Ha viszont a nyüzsgő strandon töltenéd szívesen az idődet, ahol szinte minden percben történik valami, igazi extrovertált személyiséged van.

Szeretsz kitűnni a tömegből, és az sincs ellenedre, ha a te kezedben van az irányítás; mindegy, hogy egy szimpla kirándulás megszervezéséről, vagy a munkádról van szó.

Nem szeretsz egyedül lenni, sőt, ha napokon át nincs semmi programod, hajlamos vagy teljesen kedvetlenné válni. Imádod a szociális rendezvényeket, a bulikat és a beszélgetéseket; olyannyira, hogy szinte bárkivel képes vagy hosszú ideig cseverészni.

Épp ezért szereted a strandokat: ez garantálja a szórakozást, a kommunikációt és az ismerkedés lehetőségét is.

4/4 Hegyek vs. strandok

A kutatókban persze az a kérdés is felmerült, hogy mi az erőteljesebb: a személyiséged vagy a helyszín? Vajon az úti cél képes befolyásolni a gondolkodásmódodat? A felmérési eredmények szerint a nyüzsgős helyek felerősítik az extrovertált személyiség tulajdonságait, míg a csendes környezet ugyanígy hat az introvertált típusú emberre.

Arra a végkövetkeztetésre jutottak, hogy a kifelé forduló személyek boldogságszintje a strandon megegyezik a befelé forduló emberével, aki épp a hegyekben pihen. Ha a két ember helyszínt cserél, kevésbé érzi magát kényelmesen – ebben pedig kizárólag a személyiségjegyek játszanak szerepet, a kor, a nem, és egyéb tényezők nem számítanak a kérdésben.