Téli kifogások az egészséges életmód ellen

Sándor Alexandra
Írta: ,
Téli kifogások az egészséges életmód ellen
A hűvös hónapok tele vannak olyan tényezőkkel, amelyek látszólag okot adnak a kényelemre. A zord időjárás és a rövidebb nappalok kevesebb testmozgást, illetve laktatóbb ételeket vonnak maguk után. 
„Túl hideg van!”
Akik a szabadban történő edzést kedvelik, nehezebben szánják rá magukat, ha kint esik az eső, fúj a szél vagy egyszerűen farkasordító hideg tombol kint. Amennyiben olyan egészségügyi problémád van, amellyel nem ajánlott a szapora levegővétellel járó tevékenység alacsonyabb hőmérséklet mellett – például asztmával küzdesz – beszéld meg a kezelőorvosoddal a teendőket.
 
Minden más esetben réteges öltözködéssel és nedvszívó alsóruházattal fölszerelkezve kifejezetten ajánlott a kinti mozgás. (Kivéve, ha -10°C alá esik a hőmérő higanyszála.)
„Éljen a téli szünet!”
Hiába nem vagy már iskolás, az ünnepek közeledtével úrrá lehet rajtad a pihenési vágy, ami az életmóddal kapcsolatos rutinok feladására késztet. Elvégre kinek van kedve a karácsonyi lakomán csak csipegetni, utána pedig elmenni futni?
Azt javasoljuk, hogy a családi banzáj idején mértékkel egyél abból, amit megkívánsz. De a testmozgást sem a megelőző napokon, sem pedig két ünnep között nem érdemes elbliccelned.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!