5+1 dolog, amit 30 éves korodig meg kell tenned – Hányat pipálhatsz már ki?

Dienes Petra
Írta: ,
5+1 dolog, amit 30 éves korodig meg kell tenned – Hányat pipálhatsz már ki?

Én amolyan „soha nem késő” típus vagyok, azonban vannak dolgok, amiket érdemes minél előbb kipróbálni – hiszen ahogy múlnak az évek, úgy változnak az életkörülményeink, a barátaink és a testünk is. Ezért összegyűjtöttem pár olyan dolgot, aminek muszáj felkerülnie a „30 éves korom előtt még meg akarom tenni” bakancslistádra. Vigyázz, kész, rajt!

Csinálj valamit, amitől tartasz Kép forrása: pbase.com

Kortól függetlenül érdemes minden nap feszegetni a határaidat és megtenni olyan (egyszerű) dolgokat, amiktől kicsit tartasz, vagy egyenesen félsz. Lehet ez egy kényelmetlen telefonhívás a főbérlődnek, vagy az, hogy végre valahára lenézel egy erkélyről a tizediken.

Vannak azonban olyan félelmek is, amikkel az idő előre haladtával már nem fogsz, vagy nem szeretnél szembe nézni bizonyos okok miatt  mert mondjuk már anyuka vagy és vigyáznod kell magadra, vagy egyszerűen a fizikai korlátaid már nem engedik. Ezért, ha például utálsz repülni, nevezz be egy motoros sárkányrepülésre. Légy bátor, és merülj el az adrenalinfröccsben, amit ezek az élmények adhatnak! Hidd el, később csodás érzés lesz visszagondolni ezekre az emlékekre.

Utazz egyedül Kép forrása: 99traveltips.com

Ez elsőre ijesztőnek, vagy rettentő unalmasnak hangozhat attól függően, ki milyen személyiség. Azonban ez a világ egyik legfelszabadítóbb érzése, amit megtapasztalhatsz.

Ilyenkor azt csinálhatsz, amit csak akarsz, és rengeteg inspiráló emberrel találkozhatsz.

Az pedig, ha egyedül kalandozol egy országban, plusz önbizalmat ad, hiszen magadra vagy utalva mindenben.

Egy ilyen utazás ezért sok mindenben megváltoztathat, a legjobb értelemben. Szóval, a húszas éveidben utazz egyedül annyit, amennyit csak tudsz, mert később már sokkal nehezebb lesz alkalmat találni rá.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!