Tavaszi megújulás másképp! 5 tipp, amivel jól indul majd az évszak

Berényi Nóri
Írta: ,

Mindannyian reménykedünk benne, hogy hamarosan tényleg beköszönt a jó idő és végre elpakolhatjuk a téli ruháinkat a szekrényünkből. De fontos, hogy ilyenkor ne csak a ruhatárunkat, hanem a lelkünket is tegyük helyre. Télen sokkal hajlamosabbak vagyunk a rosszkedvre, a begubózásra, szóval ideje a lelkednek is felmelegednie, nem csak az időjárásnak.

Indulhat a séta!

Télen már reflexből futunk a kocsihoz és reménykedünk benne, hogy mihamarabb megérezzük a fűtés jótékony hatását. A tavasz beköszöntével, viszont nyugodtan elhagyhatod, aminek nem csak a pénztárcád, de az egészséged is hálás lesz majd. Ne érts félre, nyilván vannak olyan helyzetek, mikor lehetetlen az autó mellőzése, de amikor csak lehetőséged van rá, válaszd a sétát, kocsikázás helyett.

Tavaszi megújulás másképp! 5 tipp, amivel jól indul majd az évszak

Az elején talán furcsa lesz, hiszen egész télen hozzászoktattad magad a kényelemhez, de hidd el, nyár végére már az lesz furcsa, ha valaki egy rövidebb útra kocsiba akar majd ültetni.

Rend a lelke mindennek!

Nem hiába terjedt el a „tavaszi nagytakarítás” fogalma, ugyanis ilyenkor jól esik kicsit kívül-belül megtisztulni. Ez vonatkozik a lakásodra is, hiszen nem mindegy, hogy milyen környezetben éled a Tavaszi megújulás másképp! 5 tipp, amivel jól indul majd az évszakmindennapjaidat. Lehet, hogy nincs kedved a függönytisztításhoz, vagy ablakpucoláshoz, de utána úgy fogod érezni, mintha egy másik helyen lennél.

Érdemes tehát ilyenkor egy valódi nagytakarítást tartani, még akkor is, ha erre rámehet egy hétvégéd is. A lelked igenis meghálálja a törődést.

Tégy egy szívességet a testednek!

És ne tömd őt továbbra is zsíros, nehéz ételekkel! Teljesen normális, hogy télen többet eszünk és a nehezebb, tartalmasabb ételeket kívánjuk, viszont akkor marad fenn az egyensúly, ha időben kapcsolunk és az évszakkal együtt, az étkezésünk is változik.

Szerencsére a szervezetünk is úgy van beállítva, hogy a meleg közeledtével, az egyre könnyebb ételeket kívánjuk és inkább a folyadékpótláson van a hangsúly, de jó, ha már kezded tudatosítani magadban, hogy a kiadós nassolásokat akár kiadós sétákkal is lehet helyettesíteni.

Elő a színekkel!

Az egyik legjobb dolog a tavaszban, hogy a téli, komor színeket felváltják a merészebb, vidámabb árnyalatok. Örülünk is neki, hiszen az emberek többsége télen nem nagyon ismer más színt a feketén kívül. Ami akár hiszed, akár nem, a hangulatukra is ráteszi a bélyeget. Éppen ezért külön öröm számomra, mikor egy színes téli szettre bukkanok az utcán, amit biztosan te is tapasztaltál, hogy elég nagy ritkaság.

 

Tavasszal, viszont újra megérkeznek ruhatárunkba a szebbnél szebb színek, ami a lelkünkre is pozitív hatással bír majd. Jöhetnek a finom pasztell árnyalatok, aztán a nyár közeledtével ez bátran átcsaphat neonba, ami szintén nagy kedvencünk.

Pörögj fel!

Télen hajlamosak vagyunk naphosszat a kanapénkon ülni a kedvenc sorozatunk és nasink társaságában, de a tavaszt kár lenne ilyenre elpazarolni. Ideje kicsit felpörgetned magad és elkezdeni programokat szervezni. A lényeg, hogy a téli punnyadás után, újra vedd fel a lendületet és élj újra aktív életet. Tudjuk, hogy sok a munka, de mámorító érzés tud lenni munka után egy pohár bor a kedvenc helyeden, a barátaid társaságában.

Ráadásul a legtöbb helyen már újra van terasz, amit kár lenne nem kihasználnotok. Hétvégére pedig szervezzetek nagy kirándulásokat. Lehet, hogy nehezen indultok meg, de az érzés felbecsülhetetlen lesz, amit egy ilyen túra adhat nektek.

Tavaszi megújulás másképp! 5 tipp, amivel jól indul majd az évszak

Képek forrása: arturverkovetsky/depositphotos.comararaadt/depositphotos.compexels.com, rawpixel/depositphotos.com

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv