Tanulj meg elbukni úgy, akár egy profi

Berényi Nóri
Írta: ,

Érdemes egyszer úgy végig nézned a Rocky c. filmet, hogy közben nagyon figyelsz a szövegére, mert olyan tartalmakat rejtettek el benne, melyekben nagy igazságokra lelhetsz és olykor elég egy bíztató mondat ahhoz, hogy újra talpra állj. A legnagyobb igazság, ami a filmben elhangzott, talán az, hogy „Senki sem tud olyan nagyot ütni, mint az élet.” Ez így van, viszont jó, ha tudod, hogy nem az számít, hogy hányszor kerültél padlóra, hanem az, hogy hányszor álltál onnan fel.

Hagyd az önsajnálatot Kép forrása: quizlet.nl

Az önsajnálat egy alapvető emberi tulajdonság, amit nagyon nehéz leküzdeni. Amikor valamilyen csalódás ér, akkor az agyadban beindulnak a védekezési folyamatok és az egyik közülük az önsajnálat. Viszont jobb, ha tudod, hogy ezzel nem mész sokra. Lehet, hogy pillanatnyilag azt érzed, hogy valamiért téged súlyt a sors, de nincs az a nehéz helyzet, amiből ne lehetne kijönni. Nem hiába kapod most ezeket a kellemetlen pillanatokat az életedbe. Ilyenkor a legnehezebb elhinni azt a tényt, hogy minden a te érdekedben történik, pedig így van. Azért, hogy fejlődj, hogy még erősebb legyél.

Azok az emberek, akik igazán mélyről indulnak és megtanulnak felállni egy kudarcélményből, sőt építkeznek belőle, általában ők azok, akik nagyon sokra viszik, mivel rengeteget küzdöttek az álmaikért és tudják, hogy honnan indultak. Ilyen például az amerikai milliárdos műsorvezető, Oprah Winfrey, aki rettenetes gyerekkort tudhat maga mögött, viszont ebből merített erőt ahhoz, hogy ma az a sikeres üzletasszony legyen, aki milliók életét segíti munkája mellett.

Hagyd a múltat és csak előre nézz!

Ha folyton a múltban keresed a válaszokat, akkor azzal csak magadnak ártasz, mivel ott már nincs semmi. Neked a jeleneddel kell foglalkoznod és azzal, hogy a jelenlegi helyzetedből kihozd a maximumot.

Vedd át a pozitív életszemléletet, mert igaziból csak így érdemes élned az életedet. Ami volt, az elmúlt, ami vár rád az pedig fantasztikus lehet, ha teszel is érte. Ne okold a sanyarú gyerekkorodat, tanáraidat, szüleidet a mostani életedért, mert ezzel csak a felelősséget hárítod.

Te vagy a szerencséd kovácsa, szóval vedd kézbe az irányítást és küzdj a kitűzött céljaidért! Más nem fog helyetted.