Tanulj meg elbukni úgy, akár egy profi

Írta: ,

Érdemes egyszer úgy végig nézned a Rocky c. filmet, hogy közben nagyon figyelsz a szövegére, mert olyan tartalmakat rejtettek el benne, melyekben nagy igazságokra lelhetsz és olykor elég egy bíztató mondat ahhoz, hogy újra talpra állj. A legnagyobb igazság, ami a filmben elhangzott, talán az, hogy „Senki sem tud olyan nagyot ütni, mint az élet.” Ez így van, viszont jó, ha tudod, hogy nem az számít, hogy hányszor kerültél padlóra, hanem az, hogy hányszor álltál onnan fel.

Hagyd az önsajnálatot Kép forrása: quizlet.nl

1/5 Hagyd az önsajnálatot

Az önsajnálat egy alapvető emberi tulajdonság, amit nagyon nehéz leküzdeni. Amikor valamilyen csalódás ér, akkor az agyadban beindulnak a védekezési folyamatok és az egyik közülük az önsajnálat. Viszont jobb, ha tudod, hogy ezzel nem mész sokra. Lehet, hogy pillanatnyilag azt érzed, hogy valamiért téged súlyt a sors, de nincs az a nehéz helyzet, amiből ne lehetne kijönni. Nem hiába kapod most ezeket a kellemetlen pillanatokat az életedbe. Ilyenkor a legnehezebb elhinni azt a tényt, hogy minden a te érdekedben történik, pedig így van. Azért, hogy fejlődj, hogy még erősebb legyél.

Azok az emberek, akik igazán mélyről indulnak és megtanulnak felállni egy kudarcélményből, sőt építkeznek belőle, általában ők azok, akik nagyon sokra viszik, mivel rengeteget küzdöttek az álmaikért és tudják, hogy honnan indultak. Ilyen például az amerikai milliárdos műsorvezető, Oprah Winfrey, aki rettenetes gyerekkort tudhat maga mögött, viszont ebből merített erőt ahhoz, hogy ma az a sikeres üzletasszony legyen, aki milliók életét segíti munkája mellett.

Hagyd a múltat és csak előre nézz!

2/5 Hagyd a múltat és csak előre nézz!

Ha folyton a múltban keresed a válaszokat, akkor azzal csak magadnak ártasz, mivel ott már nincs semmi. Neked a jeleneddel kell foglalkoznod és azzal, hogy a jelenlegi helyzetedből kihozd a maximumot.

Vedd át a pozitív életszemléletet, mert igaziból csak így érdemes élned az életedet. Ami volt, az elmúlt, ami vár rád az pedig fantasztikus lehet, ha teszel is érte. Ne okold a sanyarú gyerekkorodat, tanáraidat, szüleidet a mostani életedért, mert ezzel csak a felelősséget hárítod.

Te vagy a szerencséd kovácsa, szóval vedd kézbe az irányítást és küzdj a kitűzött céljaidért! Más nem fog helyetted.

3/5 Ne másokat hibáztass!

Mindig találhatsz egy bűnbakot a problémáidért, de ez nem egy felelősségteljes döntés. Elsőként azt kellene megtanulnod, hogy mindig felvállald a döntéseidért a felelősséget.

Lehet, hogy olykor rossz útra lépsz, de ki nem?

A kérdés ilyenkor az, hogy mi erre a reakciód. Egyből keresed azt a személyt, akit hibáztathatsz, vagy pedig elismered, hogy egy hibás döntést hoztál, de tanultál belőle, így legközelebb már másképp döntesz majd.

Nincs rossz döntés, csak tapasztalat.

4/5 Mindent elérhetsz, amit csak szeretnél

Van úgy, hogy megálmodsz valamit, rengeteget teszel azért, hogy megvalósítsd, hosszú hónapok, évek kemény munkáját fekteted bele és mégsem sikerül. Mit teszel ekkor?

Hagyod kárba veszni az addigi befektetett munkádat, vagy leporolod magad és még keményebben küzdesz?

Ahhoz, hogy elérd azt, amire vágysz, az utóbbi csoportba kell tartoznod. Nehéz úgy harcolni valamiért, hogy közben nem látod az eredményt, de ez az ára annak, hogy az álmaid valóra váljanak. Fogd fel úgy, hogy ez egy próba. Az élet azt kérdezi tőled, „Mennyire fontosak neked az álmaid?” Ha nagyon, akkor bizonyítanod kell.

Hidd el, sokkal jobban megbecsülöd majd a munkád gyümölcsét, ha kemény munka árán lehet csak a tiéd. Ezáltal pedig a kitartásod is erősödik.

Legyen hited! Kép forrása: foto-guru.com

5/5 Legyen hited!

Ne is kezdj bele terveid megvalósításába, ha nincs hozzá hited. Szerinted Steve Jobs elért volna bármit is, ha azokra hallgatott volna, akik megpróbálják lebeszélni az álmairól? Valószínűleg nem, pedig sokan próbálkoztak nála, de hajthatatlan volt.

Arról is megpróbálták lebeszélni, hogy az Apple logója egy beleharapott alma legyen, ugyanis a „jóakarók” szerint ezzel már eleve bukásra volt ítélve a márka, viszont Jobs hajthatatlan volt és senki és semmi nem érdekelte.

Meríts erőt ebből, mert, ha van benned elég hit, akkor semmi nem állhat majd az utadba.