5 tanács, hogy könnyedén megtanulj újra egyedül élni

Bodnár Alexa
Írta: ,

Ha hosszabb együttlakás után azt választjuk – vagy arra kényszerülünk –, hogy egyedül élünk, nem biztos, hogy egyszerű lesz az átmenet. Az egyedül lakásnak ugyanis megvan az a veszélye, hogy egy kicsit idegesíteni kezdjük saját magunkat, magányosnak érezzük a napokat, gyakrabban unatkozunk. Ha nem azok közé tartozol, akiket magától értetődő módon tölt el rengeteg energiával az egyedüllét, akkor érdemes végigböngészned tippjeinket arra vonatkozóan, hogyan gyere ki jobban önmagaddal.

Tarts vendégséget! Kép forrása: pexels.com

Ha egyedül laksz, nem azt jelenti, hogy csak te mehetsz be a bejárati ajtón – bátran hívj vendégeket, akár hetente is.

Tarts társasjáték estet, főzz egy vacsorát a legközelebbi barátaidnak, vagy csapjatok egy batyus bulit, amikor mindenki hoz valamit a közösbe, így csak a helyet kell biztosítanod. A barátaid még örülni is fognak, hogy nem kell mindig valahova beülni, hiszen így sokkal felszabadultabbak tudtok lenni társaságban is.

Ha pedig valaki más hív meg téged, fogadd el a meghívást: őszintén, hány bulit mondtál már le csak azért, mert lustálkodni akartál inkább, vagy féltél attól, hogy nem ismersz elég embert?

Most sokkal több programon vehetsz részt, mint korábban, hiszen jobban kívánod majd a többi ember társaságát.

A legjobb esélyünk arra, hogy megismerjük önmagunkat, új érdeklődési köröket, hobbikat, vágyakat, célokat fedezzünk fel, akkor jön el, amikor több időt tölthetünk egyedül.

A egyedülélés valójában felfogható hosszabb távú énidőként is, amikor anélkül kísérletezhetünk, próbálhatunk ki új dolgokat, hogy bárki másnak meg kellene felelnünk.

Ez egy remek lehetőség arra, hogy teljesen elengedjük magunkat, sokkal kalandvágyóbbak, önellátóbbak lehessünk, és felfedezzük azokat az értékeinket, amikről eddig talán nem is tudtunk.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!