Hanyadik gyermek vagy a családban? Nagyban befolyásolja egész életedet

Balatoni Dóra
Írta: ,

Gondolkodtál már azon, miként határozza meg a személyiséget a születési sorrendet? Egyáltalán nem mindegy, hogy a legidősebb vagy a legfiatalabb gyermek vagy a családban. Olvasd el cikkünket és kiderül, magadra ismersz-e!

Első gyermek Kép forrása: melking/depositphotos.com

Ha első gyermek vagy a családban, akkor alapvetően konzervatív elveket vallasz. Szeretsz irányítani, van tehetséged a vezetéshez.

Minden tettedért vállalod a felelősséget, lelkiismeretesen dolgozol, megbízható vagy és szívesen gondoskodsz másokról. Önmagaddal szemben kritikus vagy, mindig a legjobbra, a maximumra törekszel.

Kezdeményező típus vagy, ugyanakkor óvatosság is jellemez. Szereted a kezedben tartani a dolgokat, gyakran ellenőrzöl másokat.

Már gyermekként is úgy viselkedtél, akár egy felnőtt, szüleid bátran rád bízhatták a testvéreidet. Ambiciózus vagy, betartod a szabályokat és gyakran introvertáltnak tartanak, mert nem rajongsz a nagyobb társasági összejövetelekért.

Ha középső gyermek vagy, vagy legalábbis van idősebb és fiatalabb testvéred is, akkor legfontosabb tulajdonságod a kompromisszumkészség. Vágysz a békére, ki nem állhatod, ha veszekednek körülötted.

Annak érdekében, hogy elkerüld a vitákat, próbálsz rugalmas és diplomatikus lenni. Ez a tulajdonságod a munkahelyen is jól jön, ugyanis kiváló tárgyalóféllé tesz téged.

Mindig kiállsz az igazság mellett és megvéded azt, akit igazságtalanul vádolnak valamivel. Őszinte jellem vagy, és hiszel abban, hogy nem szabad a problémákat magunkban tartani, inkább meg kell beszélni.

Hajlamos vagy azonban elbizonytalanodni, sokszor kérdezed magadtól, mi is az, amit igazán akarsz az életben. Sokszor irreális elvárásokat támasztasz magaddal szemben és túl magasra teszed a lécet. Ha pedig nem éred el a céljaidat, könnyen letörsz.

 

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján