Hanyadik gyermek vagy a családban? Sokban befolyásolja egész életedet

Balatoni Dóra
Írta: ,

Gondolkodtál már azon, miként határozza meg a személyiséget a születési sorrendet? Egyáltalán nem mindegy, hogy a legidősebb vagy a legfiatalabb gyermek vagy a családban. Olvasd el cikkünket és kiderül, magadra ismersz-e!

Ha Te vagy a család egyetlen gyermeke, akkor konzervatív szemlélet jellemez, vállalod a döntéseidért a felelősséget és barátaid bátran megbízhatnak benned.

Már gyermekként érettebb voltál a korodbelieknél, és ez felnőttként is így van. A munkában lelkiismeretes és szorgalmas vagy, vezetői babérokra törsz.

Igen magas intelligenciával rendelkezel és remekül ki tudod fejezni magad szóban és írásban egyaránt. Jobban vágysz a megértésre, szeretetre és védelemre, mint bárki más.

Tudod, mit akarsz és kitartásodnak köszönhetően el is éred azt. Rossz tulajdonságod, hogy időnként önző vagy, sokkal jobban kellene figyelned a barátaidra és szeretteidre.

Első gyermek Kép forrása: melking/depositphotos.com

Ha első gyermek vagy a családban, akkor alapvetően konzervatív elveket vallasz. Szeretsz irányítani, van tehetséged a vezetéshez.

Minden tettedért vállalod a felelősséget, lelkiismeretesen dolgozol, megbízható vagy és szívesen gondoskodsz másokról. Önmagaddal szemben kritikus vagy, mindig a legjobbra, a maximumra törekszel.

Kezdeményező típus vagy, ugyanakkor óvatosság is jellemez. Szereted a kezedben tartani a dolgokat, gyakran ellenőrzöl másokat.

Már gyermekként is úgy viselkedtél, akár egy felnőtt, szüleid bátran rád bízhatták a testvéreidet. Ambiciózus vagy, betartod a szabályokat és gyakran introvertáltnak tartanak, mert nem rajongsz a nagyobb társasági összejövetelekért.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv