5+1 biztos jel, hogy szorongóan kötődő típus vagy

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,

A kötődési stílusod ismeretében könnyebben tudod értelmezni az érzelmeid intenzitását és a reakcióidat. Most a szorongóan kötődő típusú emberek szükségleteit és gyakori érzelmi reakcióit járjuk körbe – vajon magadra ismersz?

A ragaszkodás erőssége hatalmas méreteket ölthet a szorongóan kötődőknél, hiszen az érzelmi állapotuk, jókedvük sokszor a párjuk reakcióitól függ.

Ha rád is jellemzőek a fentebb felsoroltak, akkor valószínűleg tapasztaltad már, hogy nem tudod helyén kezelni az elszakadást, a szakítást, összeomlasz, és azt hiszed, hogy már senki felé nem tudsz többet nyitni.

Noha a szakítás tényleg alapjaiban rendítheti meg adott esetben a kapcsolatokba vetett hitet, a szorongó kötődésűek végletekben gondolkodva úgy érezhetik, hogy nem tudnak elválni, leszakadni az exről.

Megszállottan tudják üzenetekkel bombázni a volt párjukat, az újrakezdést szorgalmazva drámai túlzásokkal teli kijelentéseket is tehetnek.

A szorongóan kötődő embereknek hatalmas szeretetigényük van. Vágynak az odafigyelésre, a törődésre.

Néha olyanok felé is képesek nyitni a szeretet reményében, akik nem érdemlik meg.

Szeretnének közel kerülni ahhoz, akit a szívük választott, de tudják, ha kinyitják a bizalom kapuját, könnyen sérülhetnek.

Elsősorban arra van igényük, hogy érezzék a kedvességet, a babusgatást, és attól rettegnek, hogy nem eléggé szerethetőek. Folyton aggodalmaskodnak, hogy elrontanak valamit, ami miatt elvesztik az irántuk érzett szeretetet.

Ha ismersz ilyen embert, vagy pont rád jellemzőek ezek, akkor tudod, hogy egy-egy apróság, mondjuk egy rossz mondat is kibillentheti a nyugodt lelkiállapotból a szorongóan kötődőket.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv