7 dolog, amiről az emberek még csak nem is sejtik, hogy a szorongás miatt csinálsz

Szirák Viki
Írta: ,
7 dolog, amiről az emberek még csak nem is sejtik, hogy a szorongás miatt csinálsz

Kép forrása: pexels.com

Ha a szorongásról beszélünk, a legtöbben egy félénk introvertáltat képzelnek maguk elé, aki nem mozdul ki gyakran, és nem beszél sokat. Noha ez az embertípus is létezik, valójában szorongással együtt élni több, mint szimplán csendesnek lenni. Sőt, valójában sokan egyáltalán nem félénkek, és egészen másképp jön ki rajtuk ez a probléma. Íme 7 dolog, amiről mások még csak nem is sejtik, hogy a szorongásod miatt csinálsz.

Amikor nagyobb társaság gyűlik össze, te nem szívesen beszélsz. Általában a háttérbe vonulsz, és maximum azzal váltasz pár szót, aki a legközelebb ül hozzád.

Sokan azt hiszik, hogy félénk vagy, nem kedveled őket, vagy szimplán unalmasnak titulálnak be, pedig ezek közül egyik sem igaz. Egyszerűen csak nincs elég önbizalmad, és folyton attól rettegsz, hogy ha valamit hangosan mondanál, kínos helyzetbe hoznád magad.

Hogy utána csönd lesz, és senki sem szól rá semmit. Hogy butának néznek, vagy annyira zavarba jössz, és még a nyelved is összeakad. Mindezt a szorongás miatt...

Állandó mobilozás Kép forrása: unsplash.com

Ismered azokat, akik folyton a telefonjukba vannak bújva? Ha szorongós típus vagy, szinte biztos, hogy te is közéjük tartozol.

Na nem azért, mert untatnak téged a környezetedben, vagy mert annyira fontos infók várnak a mobilod képernyőjén, hanem leginkább azért, mert ez is egy módja annak, hogy elkerüld a szemkontaktust.

Hogy a társaságban úgy tűnjön, jól elvagy te csöndesen, egyedül is, pedig valójában csak nem akarod, hogy észrevegyék, mennyire zavarban vagy.