3 becsapás, amit a szorongásod elhitet veled

Szirák Viki
Írta: ,

A szorongás a világ egyik legrejtettebb, legrosszabb mentális problémája. Aki ezzel küzd, naponta kénytelen szembenézni a démonjaival, és van, hogy alulmarad, hiszen az érzelmi hullámvasúton nehéz talpon maradni. A szorongás pedig folyamatosan elhitet velünk néhány hazugságot, aminek valóságtartalmát sokszor meg sem kérdőjelezzük...

1. Hogy nincs értelme

A szorongásod elhiteti veled, hogy nincs értelme tovább küzdeni. Hogy az életed legjobb részén már túl vagy, és minden, ami ezután következik, csak rosszabb lehet ennél. Hogy a helyzeted kilátástalan. Ezért azon kaphatod magad, hogy fekszel a hálószobád padlóján, nézed a lámpát, és gondolkodsz, hogy miért van értelme holnap is felkelni.

Ezt akár egy fájdalmas szakítás, akár egy barátság elvesztése, vagy egy kirúgás is kiválthatja. Pedig nem lenne szabad, hogy ennyire megviseljenek a történtek! Az életünk arról szól, hogy folyamatosan újabb bukkanókon másszunk át, és minden rossz nap után következik egy sokkal jobb.

3 hazugság, amit a szorongásod elhitet veledNéha van, hogy elveszítünk valami számunkra fontosat, de csak később értjük meg, milyen klassz dolgoknak adnak helyet. A sötét éjszakát mindig leváltja a napfény, és ez a negatív történésekkel sincs másképp.

2. Hogy senki sem szerethet téged

Nincs önbizalmad, és úgy érzed, ennyi hibával senki sem szerethet téged igazán. Attól félsz, hogy ha egyszer valakinek mégis megnyílnál, és elmondanád, mi nyomja a szíved, azonnal elszaladna tőled. Ezért nem mersz ismerkedni másokkal, és nem akarsz párkapcsolatot sem kialakítani – legalábbis ezt mondogatod a barátaidnak, titkon azonban nagyon örülnél egy megértő társnak. A helyzet viszont az, hogy minden félelmed csak tévhit, amit a szorongásod hitet el veled! A saját hibáival mindenki tisztában van, de ez nem jelenti azt, hogy mások is látják őket.

Amikor utazol a buszon és körbenézel, megannyi embert látsz, akik ránézésre jól vannak, és jól is néznek ki. Talán még irigyled is őket. Pedig ők is küzdenek hasonló gondokkal; csak ezt senki más nem veszi észre. Ne hidd, hogy mindenki tökéletes, és te hibás vagy.

Amikor megérkezik a megfelelő személy az életedbe, ő lesz az, aki segít neked lelkileg megerősödni!

3. Hogy nem vagy elég erős

3 hazugság, amit a szorongásod elhitet veledÉrthető, ha úgy érzed, hogy gyenge vagy, és nincs meg benned az a fajta határozottság, ami sok más emberben igen. Hiszen lelkileg elérted a végpontodat, sokat sírsz, és nincs kedved nevetni. Sőt, már erőd sincs mindezt megjátszani. De biztos, hogy ez a gyengeség jele? Eláruljuk, ez egyáltalán nem igaz!

Mert azok az igazán erős, legyőzhetetlen emberek, akik megismerték a határaikat, a legrosszabb oldalukat, és képesek voltak ismét lábra állni. Továbbmenni. Akik nem csak vidám, gondtalan napokon vannak túl, hanem olyan időszakokon is, amelyek mások számára talán elképzelhetetlenek lennének.

Ez a tökéletes lehetőség arra, hogy bebizonyítsd magadnak, te is elég erős vagy! Minden nappal egy kicsit könnyebb lesz, mígnem elérkezik az a reggel, amikor jó kedvűen ébredsz fel.

A lényeg, hogy tudatosítsd magadban: a szorongásod hiteti el veled, hogy nem vagy elég értékes. Senki más nem gondolja így!

Képek forrása: 1 / 2

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?