6 dolog, amiről talán nem is sejtetted, hogy a szorongás előjele lehet

Szirák Viki
Írta: ,

Az elmúlt években egyre nagyobb figyelmet szenteltek a szorongásnak, és belátták az emberek, hogy ez egy igazán komoly mentális probléma, ami ellen tenni kell. Mégis, sok beteg kezelés nélkül marad, hiszen nem is tudják, hogy baj van velük. Azt gondolják, mindenki küzd ilyen gondokkal, és csak azután ébrednek rá, hogy ez nem természetes, miután találkoznak egy ugyancsak szorongással küzdő személlyel. Talán nem is tudtad, de az alábbiak mind a szorongás előjelei, illetve jelei lehetnek!

Hajlamos vagy arra, hogy a semmin is a végletekig aggodalmaskodj?

Hogy mindent sokkal rosszabbnak láss, és feleslegesen stresszelj?

Például a főnököd megkér, hogy holnap menj be az irodájába beszélni vele, és te szinte aludni sem bírsz.

Az összes negatív végkifejlet lejátszódik a fejedben, és mire elérkezik a másnap, kész idegroncsnak érzed magad; miközben kiderül, hogy csak szimplán meg akart kérni, hogy vállald át egy beteg munkatárs feladatát.

A rossz hír, hogy ez nem természetes reakció. Valójában az, hogy mindenen sokkal jobban aggódsz, mint kellene, arra utal, hogy te is szorongással küzdesz, és még csak nem is tudsz róla!

Kimondottan lobbanékony típus vagy, és sosem tudsz tízig elszámolni, mielőtt mondanál valamit?

A legapróbb dolgok miatt is hamar ideges leszel, pedig ha jobban belegondolsz, nincs is értelme felhúznod magad miattuk?

Egy 2008-as kutatás során derült ki, hogy azok az emberek, akik szorongással küzdenek, sokkal lobbanékonyabbak, mint mások.

Különösen a stresszes szituációk alatt lesznek hamar dühösek, ilyenkor pedig hajlamosak arra, hogy megbántsanak másokat, noha tíz perc múlva már nem úgy gondolják.

Te magadra ismertél?