Szólítsd meg az érzéseid! - Egy érdekes módszer a harmonikusabb életért

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,

Néha nem tudjuk elmondani, hogy mit érzünk. Nem vagyunk képesek megfogalmazni a bennünk zajló lelki folyamatokat. Ha azonban megpróbáljuk megszólítani, nevükön nevezni az érzéseinket, könnyebben elfogadhatjuk őket. Beszélj magadról és magadhoz szeretetteljesen, és az életminőségeden is érezni fogod a pozitív változást. Ez az érdekes módszer új megvilágításba helyezheti a problémakezelésedet.

Amikor elgyötörtnek, kimerültnek, csalódottnak érzed magad, nem mindig tudatosul benned, hogy ez már valaminek, talán egy hosszabb folyamatnak az eredménye. Néha csak azt tudod, hogy düh van benned vagy kétségbeesés.Próbáld meg a téged gyötrő érzést pontosan körbejárni, megnevezni.

Nagyon nem mindegy például, hogy félelem vagy harag az, amit érzel.

Azzal, hogy megnevezted az érzést, kiderítheted, mikor és hogyan költözött beléd és hogyan tudnád megszelídíteni.

 

Szeresd és tiszteld magad annyira, hogy nem haragszol és bántod magad egy-egy érzés felbukkanása miatt. Ne szapuld magad azért, mert kétségbeestél, féltékeny vagy, esetleg megijedtél egy kihívástól. Minden érzésednek létjogosultsága van. Ne kérdőjelezd meg a létezésüket!

Az elnyomott érzések egy idő után úgyis felszínre törnek.

Azzal, hogy nem veszel róluk tudomást, még ott munkálkodnak benned és befolyásolják a hangulatodat és a döntéseidet. Magad előtt ne hallgasd el a legfurcsább vagy legfelkavaróbb érzéseidet se!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!