A mentálisan erős emberek 5+1 szokása. Próbáld ki őket még ma!

Póta Szilvia
Írta: ,

A sikeres ember legfőbb erénye a pozitív hozzáállás és a pozitív gondolkodás. Az olyan tulajdonságok, mint a kitartás, az optimizmus és a szorgalom, lehetővé teszik, hogy még a legnehezebb helyzetekben is talpra álljunk, és a kudarcot követően is továbbmeneteljünk céljaink felé. A mentális erő éppen olyan, mint a többi képességünk, időbe telik fejleszteni. Bizonyos szokások illetve tulajdonságok segíthetnek, hogy könnyebben vedd az élettel járó kihívásokat és valóra váltsd az álmaidat!

A College of William and Mary egyik nemrégiben készített kutatása során több mint nyolcszáz vállalkozót kérdeztek meg a siker titkáról.

A kutatók végül arra jutottak, hogy a legsikeresebb cégvezetők két tulajdonságon is osztoznak: nem félnek a kudarctól, és legtöbbször nem foglalkoznak azzal, hogy mit gondolnak róluk mások.

Más szavakkal, a jól menő vállalatvezetők sosem áldoznak időt arra, hogy a kudarc lehetőségein rágódjanak, hiszen ez utóbbit egy nélkülözhetetlen és fontos lépésnek tartják ahhoz, hogy elérjék a céljaikat.

 

A mentálisan erős személyiségek magánéletükben igyekeznek távol maradni a negativitástól, és a mérgező kapcsolatokról, ha azonban mégis együttműködésre kényszerülnek egy ilyen problémás személlyel, mindent elkövetnek azért, hogy érzelmeiket kontroll alatt tartsák, és a racionalitás talajára helyezzék a velük folytatott interakciót.

Konfliktusaid során azonosítod az érzelmeidet, és ne engedd, hogy eluralkodjon rajtad a harag!

Vedd figyelembe a másik álláspontját is, és próbálj közös megegyezési alapot találni, de soha ne hagyd, hogy a másik negatív hozzáállása rád is átragadjon!