5 szokás, ami teljesen megváltoztatja az életedet egy év alatt

Serestyén Sára
Írta: ,
5 szokás, ami teljesen megváltoztatja az életedet egy év alatt

Kép forrása: unsplash

A fogadalmakat nem kell pont új évre időzíteni, az elhatározásaidat, akár már most, év közepén is elkezdheted megvalósítani. Nem kell drasztikus dolgokra gondolni, már akár apró változtatásokkal is elindulhatsz a megújulás útján. Ha az alábbi tanácsokat megfogadod, akár már egy év alatt teljesen megváltoztathatod az eddigi életedet!

Minden egyes napod egy kincs. Éld meg úgy minden pillanatodat, mintha ajándék lenne. Igaz, hogy a mindennapi bosszúságok eltörpülnek az élet igaz szépsége mellett?

Ne vágyj folyton olyasvalamire, ami nem adatott meg az életedben, inkább azt nézd, amid van! 

Emlékezz vissza pár évvel ezelőtti önmagadra és hasonlítsd össze a mostanival! Igaz, hogy a körülmények ellenére mégis mennyit fejlődtél? Nem biztos, hogy tárgyakban gazdagodtál, de tapasztalatban és életismeretben biztosan. 

Érdemes ezentúl minden napodat egy kis befelé figyeléssel indítani, amikor hálával tekintesz az előtted álló nap elé!

Értékeld a pozitív emberi kapcsolataidat, amelyekre tudsz építeni, amik mosolyt csalnak az arcodra. Kerüld az olyan embereket, akik megmérgezik a hétköznapjaidat, és nézz körül a barátaid háza táján is: biztos, hogy lapul egy-két olyan ismerős, aki negatívan hat rád.

Persze akadnak olyan emberek, például egy munkahelyen, akikkel nem tudod megszakítani a kapcsolatot - őket egész egyszerűen lelki értelemben ignoráld. Legyen egy képzeletbeli ládika a fejedben, ahova elzárod a rosszat, amit aztán munka után kiüríthetsz.

Manapság igazán felszabadító érzés tud lenni, ha a közösségi oldalakról törlöd azokat, akikre nem vagy kíváncsi vagy akik elszomorítanak.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv