Szívesen vagy egyedül? Ezt árulja el rólad a tudomány szerint

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Szívesen vagy egyedül? Ezt árulja el rólad a tudomány szerint

Kép forrása: heidihapanowicz.com

Bár az ember társas lény, és mindenkinek szüksége is van arra, hogy szeretteivel töltse a szabadidejét, vannak, akik kifejezetten szeretnek egyedül lenni. Ami egyeseknek már a magányt jelenti, az másoknak egy tökéletes és fenntartható életvitel – de mit árul el rólad, ha te is sokkal szívesebben vagy egyedül, mint társaságban?

Jóban vagy magaddal Kép forrása: store.afpafitness.com

Általában azok nem szeretnek egyedül lenni, akiknek sok megoldandó feladatuk, gondjuk van. Nyilván ez alól kivétel a depresszió, de ha ilyenről szó sincs esetedben, akkor az állandó társasággal valószínűleg a problémamegoldás elől menekülsz.

Ha azonban szívesen vagy egyedül sőt, kifejezetten igényled, hogy kizárólag magaddal foglalkozhass, minden bizonnyal nincs ilyen gondod.

A problémák elé mész, megoldod őket, nem félsz attól, hogy ha egyedül maradsz a gondolataiddal, akkor azok elárasztanak, rosszkedvet okoznak és megmutatják, hogy nem vagy sikeres, vagy éppen boldog.

Ugyan mindenkinek vannak mélypontjai, benned van kellő bátorság ahhoz, hogy ezekkel szembenézz, így aztán nincs okod rá, hogy félj az egyedülléttől.

Intelligens és okos vagy Kép forrása: ashleybrookedesigns.com

Ez nem csupán légből kapott jellemzés, ugyanis egy brit kutatás igazolta, hogy azok az emberek, akik keveset vannak társaságban, intelligensebbek.

Ha te is szívesen vagy egyedül, akkor nem leszel boldogabb attól, hogy kimozdulsz otthonról, vagy emberek közé mész.

Nincs jelentős különbség a társasági élet, és a magányos időtöltés között, ez pedig magasabb intelligenciára vall.

Ennek oka részben az is lehet, hogy aki sok időt tölt saját magával, többet olvas, művelődik, utánajár annak, ami érdekli, tehát fejleszti magát, tanul.

Mivel téged nem igazán mozgat meg a társasági élet, nem foglalkozol olyan dolgokkal, mint hogy mit gondolnak rólad mások, mi a legújabb divat, vagy éppen hogyan készíts magadról tökéletes szelfit. Az igazán fontos és értékes dolgokba teszel energiát, így állandóan továbbfejleszted magadat.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!