Szívesen vagy egyedül? Ezt árulja el rólad

Írta: ,

Bár az ember társas lény, és mindenkinek szüksége is van arra, hogy szeretteivel töltse a szabadidejét, vannak, akik kifejezetten szeretnek egyedül lenni. Ami egyeseknek már a magányt jelenti, az másoknak egy tökéletes és fenntartható életvitel – de mit árul el rólad, ha te is sokkal szívesebben vagy egyedül, mint társaságban?

Jóban vagy magaddal Kép forrása: store.afpafitness.com

1/5 Jóban vagy magaddal

Általában azok nem szeretnek egyedül lenni, akiknek sok megoldandó feladatuk, gondjuk van. Nyilván ez alól kivétel a depresszió, de ha ilyenről szó sincs esetedben, akkor az állandó társasággal valószínűleg a problémamegoldás elől menekülsz.

Ha azonban szívesen vagy egyedül sőt, kifejezetten igényled, hogy kizárólag magaddal foglalkozhass, minden bizonnyal nincs ilyen gondod.

A problémák elé mész, megoldod őket, nem félsz attól, hogy ha egyedül maradsz a gondolataiddal, akkor azok elárasztanak, rosszkedvet okoznak és megmutatják, hogy nem vagy sikeres, vagy éppen boldog.

Ugyan mindenkinek vannak mélypontjai, benned van kellő bátorság ahhoz, hogy ezekkel szembenézz, így aztán nincs okod rá, hogy félj az egyedülléttől.

Problémamegoldásban jeleskedsz Kép forrása: itunes.apple.com

2/5 Problémamegoldásban jeleskedsz

Ha szívesen elvonulsz, akár olyan helyzetekben is, amikor mások a legjobb barátnőjükkel töltenének minden órát, hogy alaposan kivesézzék a felmerülő nehézségeket, akkor minden bizonnyal jó problémamegoldó készséggel rendelkezel.

Ahelyett, hogy azonnal másokat terhelnél a gondjaiddal, vagy hirtelen felindulásból olyat tegyél, amit később megbánnál, te inkább félrevonulsz, és több oldalról is megközelíted a kérdést.

Ez részben magas érzelmi intelligenciát jelent, részben pedig azt, hogy egyedül is képes vagy a leghelyesebb döntéseket meghozni.

Ez nyilván nem zárja ki, hogy mindent átbeszélj a barátnőddel, vagy éppen a szerelmeddel, de egyedül is tökéletesen boldogulsz. A többieknek általában csak a helyeslés és a vállveregetés jut, na meg egy tartalmas beszélgetés, ami után levonjátok a konzekvenciákat.

Intelligens és okos vagy Kép forrása: ashleybrookedesigns.com

3/5 Intelligens és okos vagy

Ez nem csupán légből kapott jellemzés, ugyanis egy brit kutatás igazolta, hogy azok az emberek, akik keveset vannak társaságban, intelligensebbek.

Ha te is szívesen vagy egyedül, akkor nem leszel boldogabb attól, hogy kimozdulsz otthonról, vagy emberek közé mész. Nincs jelentős különbség a társasági élet, és a magányos időtöltés között, ez pedig magasabb intelligenciára vall.

Ennek oka részben az is lehet, hogy aki sok időt tölt saját magával, többet olvas, művelődik, utánajár annak, ami érdekli, tehát fejleszti magát, tanul.

Mivel téged nem igazán mozgat meg a társasági élet, nem foglalkozol olyan dolgokkal, mint hogy mit gondolnak rólad mások, mi a legújabb divat, vagy éppen hogyan készíts magadról tökéletes szelfit. Az igazán fontos és értékes dolgokba teszel energiát, így állandóan továbbfejleszted magadat.

Szorgalmasabb vagy Kép forrása: blog.freepeople.com

4/5 Szorgalmasabb vagy

Az előbb említett kutatás arra is rávilágított, hogy azok, akik szívesen vannak egyedül, szorgalmasabbak és kitartóbban dolgoznak.

Ennek meglehetősen egyértelmű oka van: ha nem zsúfolod tele a napodat társasági programokkal, nem szórakozol hetente több alkalommal is hajnalig, akkor kipihentebb vagy, tehát jobban tudsz teljesíteni.

Emellett minden bizonnyal eleve olyan munkahelyet fogsz keresni, ahol önállóan, esetleg egyedül tudsz dolgozni, tehát a kollégáid nem fogják befolyásolni a teljesítményedet, nem terelik el a figyelmedet munkaidőben.

Emiatt megbízhatóbbak és terhelhetőbbek az ilyen emberek, egyszóval jobb munkaerőt jelentenek, főleg a magasabb pozíciókkal járó munkahelyeken.

5/5 Magabiztosabb vagy

Nem utolsó szempont, hogy magabiztosabb vagy az átlagnál. Azok, akik kirakatba teszik az életüket, állandóan követik, mások miként vélekednek róluk, fontosnak tartják, hogy rendszeresen kimozduljanak csak azért, hogy a figyelem középpontjában maradjanak, valójában bizonytalanok.

Visszacsatolásra, bókokra, dicséretekre van szükségük azért, hogy önbizalmukat fenntartsák. Te ezt az energiát más helyekről gyűjtöd be, a te önbizalmadat nem a környezeted határozza meg, hanem saját magad.

Emiatt a te magabiztosságod jóval szilárdabb alapokon is áll, és további hasznos, szeretnivaló tulajdonságok kialakulását teszi lehetővé.

Ilyen pl. a megbízhatóság, a függetlenség, vagy éppen a megfontoltság.