Szívesen vagy egyedül? Ezt árulja el rólad

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Bár az ember társas lény, és mindenkinek szüksége is van arra, hogy szeretteivel töltse a szabadidejét, vannak, akik kifejezetten szeretnek egyedül lenni. Ami egyeseknek már a magányt jelenti, az másoknak egy tökéletes és fenntartható életvitel – de mit árul el rólad, ha te is sokkal szívesebben vagy egyedül, mint társaságban?

Jóban vagy magaddal Kép forrása: store.afpafitness.com

Általában azok nem szeretnek egyedül lenni, akiknek sok megoldandó feladatuk, gondjuk van. Nyilván ez alól kivétel a depresszió, de ha ilyenről szó sincs esetedben, akkor az állandó társasággal valószínűleg a problémamegoldás elől menekülsz.

Ha azonban szívesen vagy egyedül sőt, kifejezetten igényled, hogy kizárólag magaddal foglalkozhass, minden bizonnyal nincs ilyen gondod.

A problémák elé mész, megoldod őket, nem félsz attól, hogy ha egyedül maradsz a gondolataiddal, akkor azok elárasztanak, rosszkedvet okoznak és megmutatják, hogy nem vagy sikeres, vagy éppen boldog.

Ugyan mindenkinek vannak mélypontjai, benned van kellő bátorság ahhoz, hogy ezekkel szembenézz, így aztán nincs okod rá, hogy félj az egyedülléttől.

Problémamegoldásban jeleskedsz Kép forrása: itunes.apple.com

Ha szívesen elvonulsz, akár olyan helyzetekben is, amikor mások a legjobb barátnőjükkel töltenének minden órát, hogy alaposan kivesézzék a felmerülő nehézségeket, akkor minden bizonnyal jó problémamegoldó készséggel rendelkezel.

Ahelyett, hogy azonnal másokat terhelnél a gondjaiddal, vagy hirtelen felindulásból olyat tegyél, amit később megbánnál, te inkább félrevonulsz, és több oldalról is megközelíted a kérdést.

Ez részben magas érzelmi intelligenciát jelent, részben pedig azt, hogy egyedül is képes vagy a leghelyesebb döntéseket meghozni.

Ez nyilván nem zárja ki, hogy mindent átbeszélj a barátnőddel, vagy éppen a szerelmeddel, de egyedül is tökéletesen boldogulsz. A többieknek általában csak a helyeslés és a vállveregetés jut, na meg egy tartalmas beszélgetés, ami után levonjátok a konzekvenciákat.