Szerinted is érdemes kudarcot vallani?

F I
Írta: ,
Szerinted is érdemes kudarcot vallani?

Igen. Érdemes kudarcot vallani. Sőt! Bármilyen hihetetlen, de egyenesen ez a legjobb dolog, ami történhet veled! Tisztában vagyok vele, hogy amikor az ember lányával folyamatosan rosszabbnál rosszabb események történnek, és annak a bizonyos képzeletbeli lejtőnek a legalján ücsörög, nehezen tudja elképzelni, hogy mindez a javára válhat.

Figyelj, és okulj!

Ahová jutottál, az- az a hely, ahol el kell gondolkoznod az életedről. Figyelmeztetést kaptál: az út, amin jársz nem a legmegfelelőbb, és ideje átgondolnod min kell változtatnod ahhoz, hogy sikeres és boldog lehess.

Értékeld a lehetőséget!

Igen. Minden bukás az elkövetett hibáid eredménye, és egyben lehetőség arra, hogy egyrészt jóvá tedd őket, másrészt, hogy megtanuld elkerülni őket. Fejleszt, küzdeni tanít, buzdít az előrelépésre. Élj a lehetőséggel – kezd újra, törekedj a jóra.

Légy bátor, és tettre kész!

Amikor a legjobban a padlón vagy, akkor kell a legerősebbnek lenned. Csalogasd elő a benned szunnyadó rejtett energiákat – hidd, el ott lapulnak benned is – és küzdj! Tűzz ki új célokat, alkalmazkodj a nehézségekhez, győzd le a kishitűségedet, és a félelmeidet.

Nézz körbe: hány barátod áll melletted?

Most végre kiderül: kire is számíthatsz igazából. Kik azok, akik tényleg szeretnek, s kik azok, akik csak a sikereid miatt voltak érdekből melletted! Akkor se rettenj meg, ha véletlenül egy szál magadban álldogálnál a gödör mélyén, - rázd meg magad, és mutasd meg: képes vagy egyedül is felállni!

Ez mérhetetlen magabiztossággal fog eltölteni, fejleszti a problémamegoldó képességeidet, növeli az önbecsülésedet. S ekkor már kinek is lenne szüksége segítségre?

Szóval: szerinted is a kudarc a legjobb dolog, ami történhet veled?

Megsúgom: igen – hiszen segít megbecsülni a sikereket, amiket elérsz.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján