Találd meg a szeretetnyelvedet – magadhoz! Nem csak a párkapcsolatokban kell rájönnöd, mitől érzed jól magad

Nagy Niki
Írta: ,
Találd meg a szeretetnyelvedet – magadhoz! Nem csak a párkapcsolatokban kell rájönnöd, mitől érzed jól magad

Kép forrása: unsplash.com

Sokszor csak arra koncentrálunk, hogy a kapcsolatainkban a legtöbbet tudjuk nyújtani, és hogy annyit kapjunk, amennyi nekünk jó – de mi a helyzet az önmagunkkal való kapcsolattal? Nem szabad elhanyagolni saját magunk szeretetét sem, hiszen valójában egyetlen ember van, akivel egész életünkben össze vagyunk zárva... Ezért olyan fontos, hogy megtaláld, hogyan tudod a legjobban szeretni saját magadat – és ehhez előveheted az ismert szeretetnyelveket is.

Az alábbiakban felsoroljuk az öt szeretetnyelvet, és azt, hogy ezek tudatában hogyan tudod a legjobban kényeztetni és jutalmazni magadat – te pedig döntsd el, hogy melyik illik hozzád a leginkább!

Elismerő szavak

Minden nap dicsérd magad, hiszen ha egy párkapcsolatban nagyon fontos számodra az elismerő szavak megléte, akkor magaddal se bánj rosszabbul.

Az agyadat egy idő után át tudod programozni arra, hogy pozitívabban gondolkodjon saját magáról, ha minden nap tudatosítod magadban, miben vagy jó, és miért vagy értékes.

Akár még naplót is írhatsz arról, hogy milyen jó tulajdonságaid vannak, miben szeretnél lehetőség szerint változtatni, és mi az, amire nap mint nap büszke vagy. Próbáld meg kizárni a kritikus hangot legbelül, és csak a jóra figyelni!

Szívességek

Törődj a testeddel ugyanúgy, mint a lelkeddel: főzz magadnak tápláló, egészséges ételeket, vagy menj el egy étterembe, és jutalmazd meg magad egy finom vacsorával. Kényeztesd magad mindenféle wellness szolgáltatással, otthoni arcmaszkkal, kozmetikussal, sminkessel – amit éppen jónak látsz, és amiről tudod, hogy szeretni fogod. Az is segíthet, ha a környezetedet rendbe teszed: egy tiszta és rendezett szobától vagy munkaasztaltól a kreativitásod is virágozni fog.

Ajándékozás

Mi sem egyszerűbb ennél – lepd meg magad apró ajándékokkal, még akkor is, ha éppen kicsit meg kell húznod a nadrágszíjat. Nem kell nagy dolgokra gondolni, ide tartozik egy szép bizsu vagy egyszerűen egy tábla csoki is estére – bármi, amitől jobban érzed magad, és amitől egy kicsit felderül a hangulatod. Nem feltétlenül kell azonban tárgyi dolgokra gondolni: egy utazás ugyanolyan ajándék lehet, ahogy az is, ha meglátogatsz egy számodra kedves személyt.

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba