Számolj le a stresszel a sikeres emberek módszereivel!

Írta: ,

Hidd el, mindenki stresszel. Még azok is, akiken nem látszik, mert mindig lazának tűnnek. Ahogy te is, ők is azzal hitegetik magukat, hogy kirekeszthető az életünkből ez a görcsös feszültség. De ne legyünk naivak, még egy lakatlan sziget is hemzseg a stresszforrásoktól, ezért jobban tesszük, ha nem eltüntetni, hanem hatástalanítani próbáljuk azokat. Íme pár tipp néhány ismert és sikeres embertől, olvasd el javaslataikat és gondolkodj el rajtuk egy picit! Ha nekik sikerült, neked is sikerülhet!

Tölts időt azokkal, akik fontosak számodra Kép forrása: blogs.babycenter.com

1/6 Tölts időt azokkal, akik fontosak számodra

"Következetesen ügyelek arra, hogy minőségi időt töltsek a családommal. A lányaim segítségével megtapasztalhatom, ki is vagyok valójában." Barack Obama, az Amerikai Egyesült Államok elnöke.

A téged ismerő és szerető emberekkel töltött idő lehetőséget ad arra, hogy kibeszéld problémáidat és megoldást találj azokra.

Kapcsolj ki Kép forrása: mindful.org

2/6 Kapcsolj ki

"Nem csak a készülékeket kell alkalmanként kikapcsolni, hanem magunkat is. Ha nem tudsz kikapcsolni, akkor feltöltődni sem tudsz." Ariana Huffington, médiamogul, a The Huffington Post társalapítója.

Tudom, tudom, sokszor hallottuk, az unalomig ismétlik, hogy legyen magunkra időnk. De erre tényleg figyelj oda, és kapcsolj, kapcsolódj ki.

Vonulj el Kép forrása: likesuccess.com

3/6 Vonulj el

"Amikor üvölteni tudnék a feszültségtől, egy csöndes helyre vonulok. Néha csak magamra zárom a fürdőszobám ajtáját, becsukom a szemem, és lassan, mélyen lélegezni kezdek. Csak a lélegzetemre figyelek. Addig csinálom, amíg el nem illan a feszültség, és belül csak a jóleső űr marad." Oprah Winfrey, televíziós műsorvezető.

Néha elég néhány perc nyugalom és csönd ahhoz, hogy rendezd a gondolataidat és egy kicsit kizökkenj a hétköznapi életedből.

Találd meg, hansználd ki és élvezd ezeket ezeket a pillanatokat.

Légy jelen Kép forrása: tumblr, stevejobsrarities

4/6 Légy jelen

"Az agyad néha annyira zakatol, hogy képtelen vagy érdemben használni. Ilyenkor hagyj magadnak időt, légy jelen a pillanatban, és ne akarj mindenáron gondolkodni.

Meglátod, nem gondolkodva néha tisztábban lát az ember, mint a fejét törve." Steve Jobs, az Apple alapítója.

Ha megtanulsz elengedni egy problémát, akár csak egy pillanatra is, gyakran előbb jössz rá a tökéletes megoldása, mintha görcsösen dolgoznál, gondolkodnál rajta.

Eddz rendszeresen Kép forrása: celebrity.yahoo.com

5/6 Eddz rendszeresen

"Az edzés levezeti a stressz keltette energiákat, így egyszerre óvja a lelket és a testet." Arnold Schwarzenegger, színész, testépítő, Kalifornia kormányzója.

A mozgás csökkenti a stressz okozta kockázatokat.

De nem csak a testet tartja karban, hanem a lelket is, ezért is mozogj minden nap!

Foglald el magad azzal, amit élvezel Kép forrása: booknetik.ru

6/6 Foglald el magad azzal, amit élvezel

"Meditálni akár egy trambulinon is lehet, vagy gyermekeiddel a szőnyegen ülve, miközben kifestőztök." Angelina Jolie, színésznő.

Szakíts időt arra, hogy olyasmit csinálj, amit igazán élvezel.

Ez felér egy meditációval.