Kezdd új lendülettel az őszt! - Így strukturáld az életed, ha úgy érzed, túl nagy benne a káosz

Boros Mariann
Írta: ,
Kezdd új lendülettel az őszt! - Így strukturáld az életed, ha úgy érzed, túl nagy benne a káosz

Kép forrása: unsplash

Szétfolynak a napjaid, és azt érzed, eluralkodott körülötted a káosz? Hidd el, elég néhány apró változtatás, és már jobban fogod érezni magad. Megmutatjuk, hogyan fogj hozzá.

Legyen tisztaság otthon Kép forrása: unsplash

Kezdd az őszt nagytakarítással: tiszta lakásban a gondolatok is tisztábbak, a rend látványa pedig általában kellemesebb érzésekkel tölti el az embert, mintha káosz van maga körül.

Persze, nem azt mondjuk, hogy minden gondolatod a takarítás körül forogjon, de jó kiinduló alap lehet, ha úgy érzed, valami változásra van szükséged.

Nem feltétlen kell egyhuzamban megcsinálnod mindent, ha csupán napi egy órát szánsz rá, és beosztod a különböző feladatokat, maximum egy hét alatt akkor is végezni fogsz, és nem kell beleszakadnod a munkába.

Szabadulj meg a régi, felesleges holmiktól Kép forrása: unsplash

A nagytakarítás remek alkalom a szelektálásra is: légy könyörtelen, és szabadulj meg a felesleges holmiktól – ha kevesebb a cucc, rendet tartani is könnyebb.

Menj végig a ruhatáradon, és ami mér nem volt rajtad két éve, add el, vagy ajándékozd oda valakinek.

A használati- és dísztárgyaidat is nézd át: azt, ami csak porfogó, de nem jó semmire, és nem is kötődsz hozzá, hajítsd ki bátran.

A takarítással párhuzamosan helyiségről-helyiségre haladva is szelektálhatsz, meglátod, mekkora megkönnyebbülést fogsz érezni a végén az újjászületett környezetben.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba