Spirituális programozással segíthetsz, hogy ugyanazt súgja az eszed és a szíved

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
Spirituális programozással segíthetsz, hogy ugyanazt súgja az eszed és a szíved

Az NLP (neurolingvisztikus programozás) módszer segít a tapasztalataink rendszerezésében, gondolkodásunk, hitrendszerünk újraértékelésében. Spirituális változata a szeretetre, a tudatosság növelésére, az emberek különbözőségére és hasonlóságára helyezi a hangsúlyt.

 

Kis lépések

A problémákat érdemes kis lépésekre felbontani, és úgy megoldani. Egy harapásra egy egész kakaós csigát nem tudunk megenni, mert a szánk felépítése nem teszi ezt lehetővé.

De 10-15 perc alatt kényelmesen megehetjük, és közben még jól is esik. A problémákat sem lehet azonnal és tökéletesen megoldani.

Vannak, akik ebből azt a következtetést vonják le, hogy ha egészben nem megoldható, akkor megoldhatatlan, és úgy érzik, hogy kudarcot vallottak.

A fokozatosság sokkal eredményesebb, és kevesebb kapkodással, idegeskedéssel jár. Az NLP-ben ez a folyamat a „feldarabolás”.

A taoista filozófia azt mondja erről: „A leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik.” A fokozatos haladás egy idő után nagyobb lépéseket is megenged, ezt pedig „összeillesztésnek” hívják.

Érzékelés

Minél többet érzékelünk, annál többet tudunk hasznosítani.

Hiába nyílnak gyönyörű virágok az út szélén, ha gondolatainkba merülve járunk, rájuk sem nézünk, és nem tudunk örülni nekik.

Hiába van tíz kalapácsunk, ha nem tudunk beverni a falba egy szöget.

Ha figyelünk arra, ami körülöttünk történik, akkor megfejthetjük az értelmét. Az egy helyben toporgás, a halogatás sok energiát emészt fel.


Kapitány és kormányos: így működik az elméd


A tudatalatti sokkal éberebb, mint a tudatos tudat. A tudatosság vezet el az elégedettséghez. 

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!