Spirituális „diéta”: a gyógyító titkok, amelyekkel lefogyhatsz

Írta: ,

Túlsúllyal küzdesz? Szívesen leadnál öt-tíz kilót, esetleg még többet? Próbáltad már koplalással vagy kényszerű testmozgással kínozni magad? Nem vagy egyedül, és nincs veled semmi probléma – csak még nem találtál rá a számodra ideális alakot eredményező testi-lelki egyensúlyra! Összegyűjtöttük az alapokat, amelyeken kezdet gyanánt elgondolkodhatsz.

Lépj a gyógyulás útjára!

1/5 Lépj a gyógyulás útjára!

A fogyás nem más, mint egy gyógyulási folyamat. Nem az a lényege, hogy milyen étrendre vagy edzéstervre fogod magad.

A csakis fizikai szintű beavatkozás ugyanis aligha hozhat hosszú távú eredményt – a villámdiéták és a slágersportok hívei ezért szoktak áldozatául esni a jojó-effektusnak. A hosszú távú fogyás, tehát az álomalak megtartása a saját igényeid felismeréséről és a lelki átváltozásodról is szól.

Ha belépőjegyet váltanál egy önmegvalósítási guru előadására, azt hallanád erről, hogy „az ember, aki lenni akarsz, benned van!” Csak ezúttal nem a kívülálló bölcsekre kell figyelned, hanem a saját belső hangodra, mely pontosan elárulja, mit kell tenned, amikor készen állsz a fogyásra.

Táplálkozz egészségesen!

2/5 Táplálkozz egészségesen!

Az egészséges táplálkozás feltétlenül nem azt jelenti, hogy egy kész étrendet fogadsz be az életedbe. Sőt, ez csupán keveseknél vezet eredményre, hiszen az emberek igényei eltérnek.

Általánosságban elmondható viszont, hogy az egészséges élelmiszerek minél kevesebb feldolgozáson mennek keresztül, alig tartalmaznak méreganyagot, és úgy eredményeznek jóleső teltségérzetet, hogy hatalmasra dudorodna tőlük a pocakod.

Akadnak, akik egyenesen azt állítják, hogy szigorúan el kell kerülni mindenféle adalékot – tehát színezéket, ízfokozót, állományjavítót és tartósítószert –, mi azonban semminek a kategorikus száműzését nem javasoljuk. Aki ugyanis maradéktalanul jóban van a testével, annak nem árt meg néhanapján egy hamburger.

Tegyél rendet a fejedben!

3/5 Tegyél rendet a fejedben!

Gondolataid kulcsszerepet játszanak abban, hogy sikerül-e lefogynod, illetve megtartani az elért súlyt. Nem kell viszont túlmisztifikálni a dolgot: azonosítsd azokat a gondolatokat, amelyekről észrevetted, hogy segítenek az utadon, és azokat is, amelyek akadályoznak a célod elérésében.

Ezek után már magától értetődő módon igyekszel majd megteremteni a tudatodban az egyensúlyt.

Minél több pozitív, illetve minél kevesebb negatív gondolat szükséges a fogyáshoz. A legtöbben ott rontják el, hogy a „hú, de kövér vagyok!” motiválja őket a „hú, de csinos szeretnék lenni!” helyett. Ugye, érted a különbséget?

Figyeld az érzelmeidet!

4/5 Figyeld az érzelmeidet!

A sikeres fogyáshoz érzelmi egyensúlyra van szükség, hiszen alapja az önmagadhoz való jó viszony, illetve az egészséges testkép.

Saját belső világod azonban nem egyik napról a másikra válhat jobbá, hanem lépésről lépésre.

Próbálj minél gyakrabban szeretetet, boldogságot, bizalmat, megbocsátást és bátorságot tudatosítani magadban!

Ennek nyomán kialakul majd benned egyfajta hit az életben, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy te is képes vagy a nagy átváltozásra – melynek nem a leadott kilók számától függ a mértéke.

Főleg magadra hallgass!

5/5 Főleg magadra hallgass!

Említettük már, hogy a belső sugallatnak van a legnagyobb szerepe a sikeres fogyásban. Ez nyilván nem az anyagcserével kapcsolatos alapvető tudnivalók figyelmen kívül hagyását jelenti, hanem azt, hogy képes vagy ezek közül a legszükségesebbeket tudatosan használni.

Tartsd szem előtt: nálad nem feltétlenül kell működnie annak, ami másoknál átütő sikert hozott! Ennek megfelelően a saját eredményeid sem jogosítanak fel általános érvényű tanácsok osztogatására. Míg ugyanis valakinél a királyi reggeli a tökéletes közérzet alapja, előfordulhat, hogy te inkább esti lakomával érzed tökéletesen magad.

És hogy miért nem szokás mindezt hirdetni? Mert egyetlen cégnek sem hoz pénzt a konyhára!