Spirituális „diéta”: a gyógyító titkok, amelyekkel lefogyhatsz

Sándor Alexandra
Írta: ,

Túlsúllyal küzdesz? Szívesen leadnál öt-tíz kilót, esetleg még többet? Próbáltad már koplalással vagy kényszerű testmozgással kínozni magad? Nem vagy egyedül, és nincs veled semmi probléma – csak még nem találtál rá a számodra ideális alakot eredményező testi-lelki egyensúlyra! Összegyűjtöttük az alapokat, amelyeken kezdet gyanánt elgondolkodhatsz.

Lépj a gyógyulás útjára!

A fogyás nem más, mint egy gyógyulási folyamat. Nem az a lényege, hogy milyen étrendre vagy edzéstervre fogod magad.

A csakis fizikai szintű beavatkozás ugyanis aligha hozhat hosszú távú eredményt – a villámdiéták és a slágersportok hívei ezért szoktak áldozatául esni a jojó-effektusnak. A hosszú távú fogyás, tehát az álomalak megtartása a saját igényeid felismeréséről és a lelki átváltozásodról is szól.

Ha belépőjegyet váltanál egy önmegvalósítási guru előadására, azt hallanád erről, hogy „az ember, aki lenni akarsz, benned van!” Csak ezúttal nem a kívülálló bölcsekre kell figyelned, hanem a saját belső hangodra, mely pontosan elárulja, mit kell tenned, amikor készen állsz a fogyásra.

Táplálkozz egészségesen!

Az egészséges táplálkozás feltétlenül nem azt jelenti, hogy egy kész étrendet fogadsz be az életedbe. Sőt, ez csupán keveseknél vezet eredményre, hiszen az emberek igényei eltérnek.

Általánosságban elmondható viszont, hogy az egészséges élelmiszerek minél kevesebb feldolgozáson mennek keresztül, alig tartalmaznak méreganyagot, és úgy eredményeznek jóleső teltségérzetet, hogy hatalmasra dudorodna tőlük a pocakod.

Akadnak, akik egyenesen azt állítják, hogy szigorúan el kell kerülni mindenféle adalékot – tehát színezéket, ízfokozót, állományjavítót és tartósítószert –, mi azonban semminek a kategorikus száműzését nem javasoljuk. Aki ugyanis maradéktalanul jóban van a testével, annak nem árt meg néhanapján egy hamburger.