7 dolog, amiért sose szabadkozz

Írta: ,

„Elnézést” és „bocsánat”. Használjuk, ha valamit elrontunk vagy ha megbántunk valakit. Használjuk akkor, ha tényleg sajnálunk valamit és néha akkor is, amikor nem kellene. Hiszen sok olyan helyzet van, hogy akkor is szabadkozunk, amikor igazából teljesen jogos volt a megjegyzésünk vagy cselekedetünk. Nézzük, mik is ezek a szituációk!

Ha valamire nemet mondasz Kép forrása: Gelpi/depositphotos.com

Hányszor érezted magad kellemetlenül, ha lemondtál egy előre megbeszélt programot? És hányszor is kértél emiatt elnézést a telefonban? Na ugye… De gondolj bele, hogy erre igazából nincs semmi szükség.

Ne sajnáld, ha egy mozi helyett inkább magadra, vagy a pihenésedre fordítod az idődet. Egy felnőtt ember meg fogja érteni, ha túl sok volt a munka és emiatt már semmi erőd újra elindulni otthonról. Persze egy „bocsi, hogy csak most szólok” belefér, de semmiképp se kezdj el mentegetőzni, hiszen ilyen mindenkivel előfordult már.

Ha kimondod a véleményed Kép forrása: Remlem/depositphotos.com

Nyilván te is érezted már, hogy nehezedre esik hangosan megfogalmazni a véleményed valamiről, mert sokan nem veszik komolyan, vagy meg se hallják, esetleg kioktatnak miatta. Ekkor a legtöbb ember elnézést kér még azért is, hogy megszólalt.

Azonban ennek nem kéne így lennie.

Ha magabiztosan kiállsz valami mellett, és komolyan is tudsz érvelni azzal kapcsolatban, miért kéne véka alá rejteni a véleményed? Vagy egyáltalán bocsánatot kérni amiatt, hogy kimondtad? Az emberek különbözőek, és ha valakivel nem egyezik az álláspontod, az még nem olyan probléma, amiatt kellemetlenül kéne érezned magad.