Sors, életút, szabadakarat - Mit jelent, ha késlelteted a sorsodat?

Berényi Nóri
Írta: ,

Tegyük fel, hogy mikor ezeket a sorokat olvasod, kicsit elmélyedsz a sors fogalmában és hiszel is benne, mert ez szükségeltetik ahhoz, hogy megértsd, mit jelent késleltetni a sorsodat. Mert sokszor nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt eltervezted, vagy meg van írva, mivel képes vagy irányítani az utadat pozitív és negatív irányba is.

Keleti tanítások szerint, mielőtt a lélek leszületik a Földre, hogy tanuljon, tapasztaljon, megtervezi útját, vagyis azt, hogy ezúttal milyen téren szeretne fejlődni, kiválasztja azokat a lelkeket, akikkel élete során találkozni szeretne, majd kezdetét veszi a nagy kaland.

Vagyis elvileg te már előre eldöntötted, hogy mit és hogyan szeretnél csinálni. Erre nyilván nem emlékszel, mert születésed pillanatában minden emlék törlődik annak érdekében, hogy ez ne befolyásoljon téged az életedben.

Ráadásul nem is tudnál olyan fejlődést elérni, ha előre tudod a megoldásokat. Gondolj csak bele, akár egy vizsgánál, ha tudod előre a válaszokat, akkor már nem fektetsz energiát a tanulásba, hiszen minek is?

A szabadakarat Kép forrása: brandonwoelfel.com

Szóval mindenkinek van egy alapvető életfeladata, mely meghatározza a legtöbb cselekedetét, de még a személyiségét is, ami arra vár, hogy gazdája végre megfejtse. De van valami, amivel a lélek nem számol, ez pedig a szabadakarat.

Vagyis lehet, hogy sorsodat valamilyen nagyobb erő irányítja és egyengeti, de a végső döntést te hozod meg és te dönthetsz életed felett.

Dönthetsz arról, hogy mit vacsorázol, milyen filmet nézel, milyen emberekkel barátkozol, de például a családtagjaidat is te választottad meg, csak erre éppen nem emlékszel. Szóval a szabadakaratod nagy úr és bár lehet, hogy elterveztél magadnak egy bizonyos életed, elképzelhető, hogy életkörülményeid most teljesen más irányba sodornak, amit te választottál magadnak.