Sokat beszélsz magadban? Akkor ennek a kutatásnak örülni fogsz

Kerekes Vivien
Írta: ,
Sokat beszélsz magadban? Akkor ennek a kutatásnak örülni fogsz

Veled is megesik, hogy amikor egyedül maradsz, időnként hosszú perceken át folytatsz érdekes beszélgetéseket saját magaddal? Esetleg a fejedben lejátszol olyan szituációkat, amelyek még sosem történtek meg veled (sőt, nem is nagyon látsz esélyt arra, hogy bekövetkezzenek), de mégis jól esik végiggondolni a lehetőségeket a saját társaságodban? Ha eddig furcsának tartottad ezt a szokásodat, mostantól ne tedd; egy felmérés szerint ugyanis azok, akik magukban beszélnek, valójában rendkívül intelligensek. De vajon miért?

Jobban tudod rendezni a gondolataidat Kép forrása: blog.freepeople.com

Azok, akik gyakran társalognak saját magukkal, sokkal összeszedettebbek, ráadásul azzal sem gyűlik meg a bajuk, ha egyszerre több ellentétes gondolat cikázik a fejükben.

Azzal, hogy hangosan kimondod őket, könnyebben találhatsz megoldást a problémáidra, és még akár új szemszögből is tekinthetsz rájuk.

És az eredmény? Sokkal tisztábban átlátod a saját helyzetedet, és felkészültebb leszel olyan szituációkban, amiket előtte már „elpróbáltál” néhányszor magaddal.

Javítja a memóriádat Kép forrása: stories.com

Már a vizsgákra is úgy készültél régen, hogy fel-alá mászkáltál a szobádban, és hangosan ismételgetted a tanulnivalót?

Nagyon helyes, ez ugyanis egy szuper módszer, és a későbbiek folyamán is érdemes hasznosítanod.

A felmérés ugyanis bebizonyította, hogy azok, akik hangosan mondják ki a gondolataikat, sokkal könnyebben memorizálják az információkat – hiszen ezáltal úgymond „rákényszeríted” az agyad arra, hogy tárolja el őket.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!