Sokat beszélsz magadban? Akkor ez a kutatás tetszeni fog

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Sokat beszélsz magadban? Akkor ez a kutatás tetszeni fog

Veled is megesik, hogy amikor egyedül maradsz, időnként hosszú perceken át folytatsz érdekes beszélgetéseket saját magaddal? Esetleg a fejedben lejátszol olyan szituációkat, amelyek még sosem történtek meg veled (sőt, nem is nagyon látsz esélyt arra, hogy bekövetkezzenek), de mégis jól esik végiggondolni a lehetőségeket a saját társaságodban? Ha eddig furcsának tartottad ezt a szokásodat, mostantól ne tedd; egy felmérés szerint ugyanis azok, akik magukban beszélnek, valójában rendkívül intelligensek. De vajon miért?

Az agyad sokkal hatékonyabb lesz Kép forrása: topinspired.com

Néhány kutatásból már kiderült, hogy ha gyakran folytatsz beszélgetést önmagaddal, sokkal gyorsabban tudsz gondolkodni is.

A szakértők egy ezzel kapcsolatos vizsgálat során megkérték a résztvevőket, keressenek meg egy bevásárlóközpontban bizonyos ételeket (például először almát, aztán kenyeret). Az első körben azt a feladatot adták nekik, hogy néma csendben haladjanak végig a sorok között, majd másodszor már hangosan kellett kimondaniuk azt, amit keresnek.

Az eredmények bebizonyították, hogy azok az emberek, akik magukban beszéltek bevásárlás közben, gyorsabban megtalálták a termékeket, szemben azokkal, akik kizárólag csendben sétálgattak a sorok között.

Hamarabb éred el a céljaidat Kép forrása: flickr.com

Ha gyakran mondod ki magadnak hangosan a gondolataidat és céljaidat, sokkal nagyobb eséllyel leszel képes megvalósítani őket.

Azáltal ugyanis, hogy nem csak a fejedben hallod őket, könnyebben tudod pontosítani a terveidet és azok részleteit, ráadásul sokkal inkább szem előtt lesznek, mint fordított helyzetben.

Így pedig biztosan nagyobb lesz a motivációid is hozzájuk!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!