5 dolog, amit soha többet ne számolj az életedben

Szirák Viki
Írta: ,
5 dolog, amit soha többet ne számolj az életedben

Kép forrása: olly18/depositphotos.com

Vannak dolgok, amiket akaratlanul is folyton számon tartunk, de ha jobban belegondolunk, nem sok örömet hoznak az életünkbe. Épp ezért eljött az ideje, hogy összegyűjtsük, melyek azok a dolgok, amiket soha többé nem kellene számolgatnod!

Persze az életkoroddal mindig is tisztában leszel, ahogy a születésnapod dátumát sem tudod elfelejteni. De kár lenne az éveket számolni, és ez alapján alakítani az életed.

Azt gondolni, hogy 20 felett már meg kell találnod álmaid munkáját, vagy hogy 30 felett muszáj házasnak lenned.

Ezek mind csak számok. Valójában annyi idős vagy, amennyinek érzed magad, és e szerint kellene élned a napjaidat.

Ne válassz a boltban ruhát a korodhoz mérten, hanem inkább az alakodhoz, vagy a kedvedhez. Hagyd, hogy az érzéseid uralkodjanak feletted, ne pedig a szám, ami a születési kiskönyvedben szerepel.

A ráncaidat és ősz hajszálaidat Kép forrása: unsplash

Amikor 20 éves vagy, azt gondolod, te sosem fogsz megöregedni. Neked nem lesznek ősz hajszálaid, sem ráncaid, hiszen ez egyszerűen nem történhet meg veled.

Aztán telik az idő, dolgozol, a kapcsolatodra koncentrálsz, családod lesz, és amikor évekkel később belenézel a tükörbe, ott vannak.

A kis szarkalábak a szemeid körül, az az idegesítő ránc az arcod bal oldalán; és innentől kezdve nem tudod nem észrevenni őket. Számon tartod az ősz hajszálaidat, és azt, hogy hol jelenik meg újabb ránc, holott semmit sem tehetsz ellene.

Épp ezért kellene elengedned a dolgot, és számolás helyett észrevenni, hogy mit jelentenek ezek igazából. Az a ránc a szád és a szemed környékén azt mutatja, hogy milyen sokat mosolyogtál és nevettél, mert olyan sokszor voltál boldog. Egyes ráncok a homlokodon azt mutatják meg, hogy neked is volt nehéz időszak az életedben, de itt vagy, és legyőzted. Hidd el, ezekkel együtt is csodálatos vagy!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv